Foto: strigus
Recept mi poslala kamoška mailom, veľmi sa mi zapáčil, tak som ho vyskúšala.. všimla som si, že ho tu už niekto nedávno pridal, ja Zobraziť celý popisRecept mi poslala kamoška mailom, veľmi sa mi zapáčil, tak som ho vyskúšala.. všimla som si, že ho tu už niekto nedávno pridal, ja dodávam aj s foto.. a hodina určite nestačí - zvnútra bolo mäso ešte mierne krvavé. Potrebuje minimálne tú hodinku a pol!
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kus krkovičky v celku som deň pre pečením nasolila a napeprila (čierne mleté korenie), posypala drvenou rascou a dala do chladničky.
-
2
Pred pečením mäsko posypeme majoránom a vegetou (kto chce) a potrieme asi 4 mm hrubou vrstvou majonézy (bez strachu, nebude ju chuťovo cítiť)..
-
3
..poukladáme kolieska cibule a navrstvíme strúhaný syr (druh a množstvo podľa chuti).
-
4
Sklo zavrieme a dáme do vyhriatej rúry na 180°C piecť podliate cca 1 dcl vody (stačí, mäsko pustí svoju šťavu)
-
5
Pečieme cca 90 - 100 minút (podľa typu rúry). Mäsko bude pod týmto kabátikom šťavnaté a krehučké! Skutočne stojí za vyskúšanie.
-
6
Podávala som so zemiakovou kašou a šálotom (mrkva s mandarínkou).
varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-kare-v-majonezovom-kab...
varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-krkovicka-v-majonezovo...