Tatarčane pirohy (s pohánkou)

radulescu - fotkaradulescu, 21. marca 2011

Pozdrav s východu... :D

Suroviny

400 g
100 g
300 ml
Plnka:
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Obe múky zmiešame, pridáme soľ, studenú vodu a vypracujeme hladké, nelepiace sa cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme a nakrájame na štvorčeky (približne 5x5cm) a na ne ukladáme plnku. Zliepaním okrajov vytvárame pirohy (tvar trojuholníka). Pirohy vložíme do vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú. Medzi tým na masle usmažíme cibuľku a týmto polejeme hotové pirohy. Podávame s kyslou smotanou.

    Tatarčane pirohy (s pohánkou) - obrázok 1

Diskusia k receptu

miis
Už je to v KK v rubrike mňam. Čo robí východniar v Zlíne?
kata50
Sú vynikajúce. Ja dávam do plnky namiesto tvarohu, bryndzu. Vyskúšam aj tvaroh :-))
radulescu
tatarčane - s tatarky,. keď po vychodniarsky je tatarka pohanka. Pochádza to od slova tatar = pohan.. :D
pekarik
pohanka,tatarka pekne kvitne,ale bolo to obilie chodoby a biedy
zinnajdha
nemec oto fon furtmustál
maďar kulemiházy
rumun serenadescu
talian ščaldoríni
doplníte ?

tatrčené pirohy sú super fajné, možno ich plniť aj bryndzou, ale možno ich robiť aj na sladko, plnené lekvárom.
jegor
my davame do cesta polhrubu muku .vajce, a teplu vodu potom cesto stoji aspon 15minut potom robime pohankove pirohy ale aj tie tvoje su super
stefanus191
...mas to pekne naservirovane, takto som ich robil aj ja doma, v Amerike som este "tatarku" neskusal najst, ale si ma vyprovokoval...mnam./..
zdezda
:-) mňaaaam, super recept na piatok, či sobotu :-)
piroh
ja davam do plnky zemiaky s matou ,a do praženej cibule ,pridavam maslo ,ale pirohy mame radi hocjake a vo velkom množstve ,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia