Karfiol so syrom a ančovičkami
Recept som čiastočne odkukala z francúzskej televíznej relácie o varení, niečo z ingrediencií mi určite ušlo,...
Tagliatelle con salsiccia e funghi
Tento recept mam z jedneho talianskeho casopisu. Doma sme si ho velmi oblubili.
Pstruh na masle, na citrusoch a tymiáne s petržlenom
Máme veľmi radi z rýb práve pstruha. Pripravila som ho s pomarančmi a citronom, ktoré...
Valčeky v slaninke
Bravčové pliecko zomelieme, pridáme soľ a korenie. Nadrobno nakrájame sušené paradajky a pridáme ich do...
Zemiakovo–rybací nákyp
Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky a vložíme do vymastenej nádoby. Na ne položíme restované šampiňóny,...
Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...
Kuracie karí s ananásom a hrozienková ryža /fotorecept/
..... recept, ktorý máme radi.......
Pečené jahňacie pliecko
Tento recept je u nas velmi oblubeny, jahnacinka je velmi zdrava a prevonana cerstvymi bylinkami chuti vynikajuco....
Kolienko na čiernom pive
Koleno vykostíme, naplníme v horúcej vode sparenými kelovými listami. Pridáme soľ, korenie, cesnak...
Zajac na mrkve
Zajíce jsem dělala naposledy snad před 15 lety. Tehdy mi kamarádka donesla zajíce a taky recept...
Osúch z plechu ( fotorecept )
Recept mám veľmi dávno, no nerobila som ho, až teraz ma tak napadlo, že...
Údená krkovička so zemiakovou náplňou
Údenú krkovičku rozkrojíme a naplníme plnkou, previažeme niťou, pečieme pri 180 oC približne hodinu...
Špargľa na jednoduchý spôsob
Sparglova sezona je v plnom prude. Tu, v Holandsku, zacina tak asi v strede...
Zaprávané jarné ragú
Tento recept som vybrala zo židovskej kuchárskej knihy, len som nemala práve teľacie pliecko, tak...
Zbojnícka mladosť
Tento recept robieval kedysi môj otec pred 30 rokmi a veľmi nám to chutilo. Názov tohto...
Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule
K tomuto jedlu som pouzil bravcove maso, ale je mozne pouzit aj ine, ako napr....
Hovädzie zadné s hlivou a kari korením
Recept je zvolený z náhodných surovín, ktoré zostali v chladničke.
Roláda s olivami v orieškovom obale
Do pomletého mäsa pridáme vajce, smotanu, strúhanku, múku, koreniny, časť posekaných...
Kyslá šošovicová polievka
Varí sa u nás z generácie na generáciu, aj keď mne sa nikdy nepodarí tak ako mojej...
Čiernohorské kapustovo– šampiňónové stehienka
1. Kuracie stehná vykostíme. Na cibuľovom základe chvíľu podusíme kyslú kapustu, pridáme opražené šampiňóny...
Mäsovo- zemiakové placky
Zemiaky postrúhame ako na placky, šťavu scedíme, pridáme vajcia, solamyl, slaninku nakrájanú na...
Čertov rolovaný bôčik
Údené mäso, bylinky, cesnak a feferónky nakrájame nadrobno, zmiešame a dochutíme. Bôčik rozrežeme,...
Falošný segedínsky guláš
Prečo falošný? Pretože vo svojej kuchyni väčšinou používam kuracie mäso a niekedy ho úplne nahradím strukovinami...
Špíz s mozzarellou
Je to mnamka a navyse raz-dva hotova:-) alebo ak Vas prepadne necakana navsteva.....
Rajčinová polievka
Do hrnca dáme olivový olej. Pridáme mletý kmín, čierne korenie a nakrájaný cesnak, ktorý...
Rybacie fašírky
Kúpila som aljašskú tresku, bola tak napustená vodou, že sa jednoducho nedala inak pripraviť, ...
Hráškový guláš
Rýchly obed či večera. Použila som mrazený hrášok, s čerstvým by som mala iné plány...
Bačovské halušky
Májová bryndza tá je najlepšia, bola pomazánka a dnes trošku inak bryndzové halušky. Boli skvelé....