Foto: jokin
Isto veľa ľudí na Slovensku pozná (Francúzke zemiaky),ale samotný Francúzi nie. Aj v našej rodine sa toto jedlo teší veľkej obľube. Akosi nás prestalo Zobraziť celý popisIsto veľa ľudí na Slovensku pozná (Francúzke zemiaky),ale samotný Francúzi nie. Aj v našej rodine sa toto jedlo teší veľkej obľube. Akosi nás prestalo baviť ukladať vrstvu za vrstvou, Tak sme postupne prešli na takúto úpravu. Každý chcel mať čo najväčší kúsok pekne zapečený tak sme nakoniec začali zemiaky robiť v tenkej vrstve a teraz je z toho vlastne trochu vyššia pekne prepečená placka na plechu. Z jedného plechu sú tak štyri porcie.
Suroviny
1 kg |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 ks uvarené na tvrdo |
|
2 ks |
|
250 g |
|
100 g |
|
1,5 KL |
|
1,5 KL |
|
0,5 KL |
|
1,5 KL |
|
2 PL na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Očistené zemiaky si pokrájame na malé hranolky. Ja používam V krájač.
-
2
K takto pokrájaným zemiakom, pridám na malé hranolky pokrájanú klobásu , salámu a vajcia. Pridám aj všetky pochutiny.
-
3
Všetko dôkladne premiešame.
-
4
Poctivo vymastíme plech, aby zemiačky boli chrumavé.
-
5
Na takto vymastený plech vysypeme zarobené zemiaky. Pekne ich rozprestrieme a šup s nimi do rozohriatej trúby.
-
6
Pečieme ich tak dlho aby vyhovovali naším predstavám. U nás je to takto. Máme radi viac zapečené.
-
7
A už môžeme maškrtiť. Ja aspoň hovorím že to nieje jedlo ale maškrtka. Dobrú chuť. Výborné sú aj z kyslím mliekom.
Diskusia k receptu