Foto: damisa
dnes sme dostali chuť na držky
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 gr predvarené |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
1 lyž. |
|
2 lyž. |
|
200 ml. |
|
300 ml. |
|
2 strúčiky |
|
1 lyž.káv. |
|
1 lyž.káv. |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Držky dáme variť do slanej vody, keď zovrú tak vodu vylejeme, opláchneme ich a dáme variť znovu do čistej vody a pridáme soľ,celé a nové korenie,bobkový list a uvaríme držky do mäkka.
-
2
Nadrobno pokrájanú cibuľu podusíme na oleji pridáme pokrájaný cesnak, papriku mletú a scedené držky/ak treba tak ich ešte poprekrajujeme/ a spolu podusíme. Do sladkej smotany pridáme múku a kyslú smotanu a zalejeme držky, spolu podusíme.
-
3
Dokoreníme, dosolíme podľa chuti a podávame s knedľou
Diskusia k receptu