Tatarčané bryndzové pirohy
Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 30. októbra 2012
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 30. októbra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, vajec a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorce (približne 5 x 5 cm).
- 2
Uvarené zemiaky popučíme, zmiešame s bryndzou a poukladáme na štvorce cesta. Zliepaním okrajov vytvárame pirohy (tvar trojuholníka). Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú.
- 3
Medzitým prepražíme maslo, ktorým polejeme uvarené pirohy. Podávame s kyslou smotanou a zelenou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu