Tatarčané bryndzové pirohy

Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 30. októbra 2012
Tatarčané bryndzové pirohy
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
150 g
1 ks
200 g
100 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorce (približne 5 x 5 cm).

  2. 2

    Uvarené zemiaky popučíme, zmiešame s bryndzou a poukladáme na štvorce cesta. Zliepaním okrajov vytvárame pirohy (tvar trojuholníka). Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú.

  3. 3

    Medzitým prepražíme maslo, ktorým polejeme uvarené pirohy. Podávame s kyslou smotanou a zelenou cibuľkou.

Diskusia k receptu

kamilka61
môžem potvrdiť, sú výborné, ako deti sme na to vyrastali :-)
kamilka61
môžem potvrdiť, sú výborné, ako deti sme na tom vyrastali :-)
jozka2
ked som videla tvoj recept tak som sa pousmiala,iste niekto z vychodu,na taketo dobrucke sme stale chodili na chatu ,,Hupkova' za Humennym,velka skoda z neznamych pricin chata vyhorela,velka skoda ta tam bola este za Ferenc Jozka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia