Pstruh s bylinkami a citrónom...

dada1612 - fotkadada1612, 31. októbra 2012
Pstruh s bylinkami a citrónom...
Foto: dada1612

Môj manžel je vášnivý rybár a kedže pred nedávnom nastala sezóna pstruhov tak máme doma rybacie hody :)

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

2
150 g
 čerstvý vetvičky
 čerstvá
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pstruhy si očistíme,ja osobne pstruhov nepečiem s hlavami..ale to je každého vec :) Pstruhov nasolíme,okoreníme a do každého vložíme vetvičku rozmarínu a pár lístkov bazalky...Citrón nakrájame na plátky a tiež ho dáme do vnútra pstruha...

  2. 2

    Potrieme maslom,podlejeme kvapkou oleja a pečieme v teplovzdušnej rúre na cca 180 stupňov C asi 40minút ...Ak už sa Vám zdá pstruh upečený môžete dať na 5minút na 210stupňov aby sa nám urobila chrumkavá koža...

  3. 3

    Podávame so zemiakmy..Dobrú chuť...!

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Slovenská kuchyňa, Trnavský kraj, Hlavné jedlá, Obed

Diskusia k receptu

radox1
klasicky chutny recept bez zbytocnych sprostostí.
tych 40 minut je vela,treba skratit dobu na15- 20 min.maximalne podla velkosti ryby plus dogrilovanie.