Foto: frezia68
Mala som morčacie stehno a hľadala na internete neznámy ,ľahký recept a tento ma zaujal.Trocha som ho upravila,pridala jablkové pyré a asi ho budem Zobraziť celý popisMala som morčacie stehno a hľadala na internete neznámy ,ľahký recept a tento ma zaujal.Trocha som ho upravila,pridala jablkové pyré a asi ho budem využívať častejšie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 plátky vykostené podľa osôb |
|
1 ks |
|
,MČK,červená paprika. |
|
150 g hrubšie |
|
2 ks väčšie-plátky |
|
/podľa chuti/ |
|
3 ks na pyré |
|
1 lyžica alebo citrónová šťava |
|
Postup
-
1
Morčacie plátky naklepeme,osolíme a okoreníme...
-
2
Na horúcej masti prudko opečieme...
-
3
Vyberieme z výpeku a do výpeku dáme 2 hrubšie krúžky jabĺka.Recept uvádzal krúžky posypať červenou paprikou a tou stranou opiecť,obrátiť a vklepnúť žĺtok. Ja som experimentovala a do druhého vklepla bielko,teda recept nie je autentický.Prikryjeme a opečieme,kým žĺtok nie je upečený.
-
4
Vyberieme z panvice a do výpeku pridáme kečup / podľa chuti/.Uvaríme cestoviny a ako prílohu jablkové pyré.Očistené a pokrájané jablká uvaríme v malom množstve vody,ak sú kyslé,pridáme hnedý cukor,ak sladké,citrónovú šťavu.Rozmixujeme a podávame.Na tanier dáme cestoviny,polejeme výpekom a dáme plátky jabĺka s vajíčkom...
-
5
alebo plátok jabĺka so žltkom a pyré. Ak vyskúšate,želám dobrú chuť.
Diskusia k receptu