Barmské morčacie plátky

frezia68 - fotkafrezia68, 30. októbra 2012
Barmské morčacie plátky
Foto: frezia68

Mala som morčacie stehno a hľadala na internete neznámy ,ľahký recept a tento ma zaujal.Trocha som ho upravila,pridala jablkové pyré a asi ho budem Zobraziť celý popisMala som morčacie stehno a hľadala na internete neznámy ,ľahký recept a tento ma zaujal.Trocha som ho upravila,pridala jablkové pyré a asi ho budem využívať častejšie.

2-3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3  plátky vykostené podľa osôb
1  ks
 ,MČK,červená paprika.
150  g hrubšie
2  ks väčšie-plátky
 /podľa chuti/
3  ks na pyré
1  lyžica alebo citrónová šťava




Postup

  1. 1

    Morčacie plátky naklepeme,osolíme a okoreníme...

    Barmské morčacie plátky - obrázok 1
  2. 2

    Na horúcej masti prudko opečieme...

    Barmské morčacie plátky - obrázok 2
  3. 3

    Vyberieme z výpeku a do výpeku dáme 2 hrubšie krúžky jabĺka.Recept uvádzal krúžky posypať červenou paprikou a tou stranou opiecť,obrátiť a vklepnúť žĺtok. Ja som experimentovala a do druhého vklepla bielko,teda recept nie je autentický.Prikryjeme a opečieme,kým žĺtok nie je upečený.

    Barmské morčacie plátky - obrázok 3
  4. 4

    Vyberieme z panvice a do výpeku pridáme kečup / podľa chuti/.Uvaríme cestoviny a ako prílohu jablkové pyré.Očistené a pokrájané jablká uvaríme v malom množstve vody,ak sú kyslé,pridáme hnedý cukor,ak sladké,citrónovú šťavu.Rozmixujeme a podávame.Na tanier dáme cestoviny,polejeme výpekom a dáme plátky jabĺka s vajíčkom...

    Barmské morčacie plátky - obrázok 4
  5. 5

    alebo plátok jabĺka so žltkom a pyré. Ak vyskúšate,želám dobrú chuť.

    Barmské morčacie plátky - obrázok 5

Diskusia k receptu

malroxa
mám otázku: aké sú to barmské? je to recept z Barmy?
frezia68
@malroxa :pod tým názvom som našla recept,teda predpokladám,lebo bol zaradený medzi ázijské.Ale po pôvode som nepátrala,autorku nepoznám.
babidka
Dobreeee ... a s tym jablkovym pyre si to urcite este vylepsila .Zaradim do nasho jedalnicka :-)
bozulka
No a zajtra,vlastne už dnes bude na obed,mäso sa už odmrazuje...vyskúšam ryžu aj cestoviny a porovnám...Pre mňa úplne nový recept.
evanaaa
Je to niečo nové, ale iste chutné a aj pekné na pohľad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia