Málokde vidím jedlo s krúpami a tak pridávam jeden receptík,aj s kyslou kapustou,čo mi veľmi chutí aj aj mojím "ochutnávačkám"
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
500 g |
|
2 pár alebo nepálivá |
|
2 kelímok |
|
podľa chuti alebo solčanka |
|
2 ks |
|
5-6 strúčik |
|
podľa farby klobásy |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby na potretie pekáča |
|
Postup
-
1
Krúpy si preberieme a prepláchneme vodou a dáme variť do horúcej vody osolenej (ja všetko solím len Solčiankou),pridáme bobkové listy a prelisovaný cesnak(tiež podľa chuti,takže ja dávam viac) a varíme asi 15-20 min.Treba vyskúšať,aby sa nerozvarili (ochutnajte).Po uvarení zlejte vodu a nechajte ich odkvapkať(ja ich aj prepláchnem na site.,aby neboli mazlavé a mali vôňu).
- 2
Do pekáča (používam z jenského skla)dáme trochu oleja,na dno rozhrnieme uvarené krúpy,poukladáme klobásu nakrájanú na hrubšie kolieska cca 5 mm,navrstvíme kyslú kapustu(dávam surovú aj trochu kapustnej vody),posypeme Solčiankou a zalejeme kyslou smotanou,v ktorej rozhabarkujeme mletú papriku)ja všetko pikantné) a mleté čierne korenie.
- 3
Dáme do rúry piecť alebo ak použijete obvarenú kapustu,tak to stačí trochu dlhšie zapiecť.Ja robím len zo surovej kapusty,takže to pečiem dlhšie a je to podľa mojej chuti mňamkavejšie).Jedávam to s domácim rascovým chlebíkom,ktorý pečiem v domácej pekárničke popritom.Vyskúšajte o prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu