Krúpy s kyslou kapustou

hralka - fotkahralka, 29. októbra 2012

Málokde vidím jedlo s krúpami a tak pridávam jeden receptík,aj s kyslou kapustou,čo mi veľmi chutí aj aj mojím "ochutnávačkám"

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
500 g
2 pár alebo nepálivá
2 kelímok
podľa chuti alebo solčanka
2 ks
5-6 strúčik
podľa farby klobásy
podľa chuti
podľa potreby na potretie pekáča




Postup

  1. 1

    Krúpy si preberieme a prepláchneme vodou a dáme variť do horúcej vody osolenej (ja všetko solím len Solčiankou),pridáme bobkové listy a prelisovaný cesnak(tiež podľa chuti,takže ja dávam viac) a varíme asi 15-20 min.Treba vyskúšať,aby sa nerozvarili (ochutnajte).Po uvarení zlejte vodu a nechajte ich odkvapkať(ja ich aj prepláchnem na site.,aby neboli mazlavé a mali vôňu).

  2. 2

    Do pekáča (používam z jenského skla)dáme trochu oleja,na dno rozhrnieme uvarené krúpy,poukladáme klobásu nakrájanú na hrubšie kolieska cca 5 mm,navrstvíme kyslú kapustu(dávam surovú aj trochu kapustnej vody),posypeme Solčiankou a zalejeme kyslou smotanou,v ktorej rozhabarkujeme mletú papriku)ja všetko pikantné) a mleté čierne korenie.

  3. 3

    Dáme do rúry piecť alebo ak použijete obvarenú kapustu,tak to stačí trochu dlhšie zapiecť.Ja robím len zo surovej kapusty,takže to pečiem dlhšie a je to podľa mojej chuti mňamkavejšie).Jedávam to s domácim rascovým chlebíkom,ktorý pečiem v domácej pekárničke popritom.Vyskúšajte o prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

dajanca
tak toto si musím navariť... uložené.... vďaka za recept :-)
anina6
tiež by som to skúsila, hoci s krúpami ešte nemám nejaké bohaté skúsenosti. ukladám
luda4
pripomenula som si detské časy u babičky, ďakujem za recept, ukladám do KK.
hralka
teší ma,že sa vám recept páči,ale je to skutočne chutné,škoda,že neviem pridať fotá,alebo aspoň úvodné.Potrebujem školenie,som " samoučka "
30117_1350478349 - profilový obrázok
ina
ina
Zkusím, je to z mých oblíbených surovin. V životě jsem o takovém jídle neslyšela a už se na ně těším !
hubata
Môže to byť dobré, aj keď s krúpami neviem nič variť, tak skúsim niekedy vyskúšať.
srnkas
tak toto je uzasny recept! DAKUJEM! V tomto dalekom exile, mila pani Hralka, ste ma tak dojali k slzam, zaroven vycarili usmev na tvari a pripomenuli mi babicku a vsetky prazdniny na vychodnom slovensku;) dakujem Vam z celeho srdca!
salinka
Už som robila krúpový nákyp, je to veľmi chutné.
hralka
salinka,podľa tohto receptu,alebo nejaký iný?
salinka
Bolo to podobné ako tvoj recept, niečo na spôsob Koložvárskej kapusty, boli tam aj zemiaky. Veľmi mi to chutilo, ale chcem vyskúšať túto tvoju dobrotku. A ešte som zapekala s hríbami, nájdeš to na vareche pod názvom Kubo. Veľmi ľúbim krúpy a pchám ich všade, kde sa dá:-)
1x emami
funtastic
toto skúsim, len musím vymyslieť náhradu za klobásu. nejaké huby alebo tak niečo :)
ruzova
dokonale, jedia aj deti, ja som si to dovolila variovat so susenymi hribikmi, kvoli casu, umyvavam totiz okna, som to neprekladala, ale cele spolu zmiesala, myslim, ze to iste sa udeje aj v bruskach :-) mne to fakt chuti ako Kolozvarska




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia