
Plody mora na tanieri
Scallops(musle sv. Jakuba) a lobster(homar) su moje najoblubenejsie plody mora , obzvlast v letnych mesiacoch...

Moja sviečková omáčka
Mäso pokrájame na plátky. Zeleninu očistíme a nastrúhame. Do hrnca dáme zeleninu, mäso, korenie, bobkový list, soľ,...

Lasagne so smotanovým špenátom
So soľou, korením, muškátovým orechom a cesnakom netreba šetriť pretože samotný špenát a tvaroh sú...

Obložená ryža MÉCHIKÁNO
Je sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť...

Bravčové plátky s lahodnou chuťou zelených olív a slaných citrónov
Ak máte radi chute sladkého Francúzska, konkrétne Provançe, tak ste na tej najlepšej adrese...

Tekvicová polievka
Hoci je táto polievka biela, v lete tradične v piatok má táto polievka u nás zelenú....

Plnené pstruhy
Môj obľubený recept s čerstvými bylinkami. Väčšinou ich robievame v alobale a v pahrebe so zemiakmi, ale...

Zeleninový kuskus s bazalkou
Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 a necháme postáť 10 minút.

Uletence a Slncová kaša
Mali sme chuť na krídla, ale čo k nim? Príloha je čistý experiment... :-)

Cícerový guláš
Guláš nemusí byť vždy iba z mäsa, ja mám rada aj fazuľový a ako obmenu som...

Čevabčiči z tofu
Tofu rozmrvíme, pridáme ovsené vločky, kukuričné lupienky, cibuľu, cesnak a vňate. Do zmesi pridáme soľ, horčicu,...

Pečená zelenina s plackami
Leto si neviem predstaviť bez veľa, veľa zeleniny. Mám veľkú radosť hlavne z tej, ...

Francúzske zemiaky
po prvykrat som robila francuzaky zo surovych zemiakov a milo ma prekvapili

Tekvicové lodičky
Tieto lodičky sa dajú robiť aj z cukiny, robila som viac druhov, tak si vyberte...

Bravčová panenka s jahodovým srdiečkom
Bravčovú panenku umyjeme a odblaníme. Varechou do nej urobíme otvor a opatrne doň vložíme umyté jahody....

Brokolicou plnená kuracinka so špargľou
Očistenú brokolicu a špargľu dáme variť do osolenej vody a varíme 15 minút. Počas varenia...

Krkovička na horčici
Dnes som na obed spravila našu obľúbenú krkovičku na horčici. Recept je veľmi jednoduchý a jedlo...

Čabajská klobása
Tento recept mi poskytli rodičia môjho kamaráta, pochádzajú z Békešskej Čaby. Klobásy sme plnili priamo...

Zapekané cestoviny s brokolicou
1/2 cibule nakrájame na drobno, speníme na olivovom oleji, pridáme 3 strúčiky cesnaku a smažíme...

Hovädzí steak na dubákoch
Hovädziu sviečkovicu umyjeme, odblaníme, ochutíme soľou a korením a necháme asi 10 minút odležať v chladničke....

Penne na zelenine
Penne uvaríme vo vriacej osolenej vode, na panvicu dáme olivový olej, do ktorého vložíme na...

Enciánové lístkové batôžky
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, do stredu cesta vložíme hermelín, zabalíme ho do „batôžka“,...

Plnená pečená mladá tekvica
Tekvica, tekvica, tekvica... na rôzne spôsoby. Mala som mladú tekvicu, z nedele mi...

Šťavnatá ryža Belava
Ryža v bielom "rúchu", šťavnatá vďaka jogurtu, trošku so zvýraznenou chuťou od slaninky. Kto...

Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/
Týmto spôsobom sa dá zapiecť i králik, kuracie nohy ... a nepotrebujeme ani zmes v...

Kuracie soté s arašidami
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na kocôčky a dáme orestovať spolu s arašidami a počkáme kým...

Fazuľové rizoto s mäsom a hráškom
Dnes výnimočne aj niečo s mäskom, spolu s červenou fazuľou, zelenou fazuľkou a hráškom to...

Nedeľné kuracie prsia
Sú šťavnaté a chuťovo výborné. Možno ich robievate v iných obmenách. Doplnila som ich čerstvými bylinkami a...