Fašírka z bravčového mäsa, zemiaková kaša a paradajková omáčka fotorecept
Foto: izabella929
Moje najobľúbenejšie jedlo z detstva...považovala som to za sviatok, keď nám maminka uvarila toto fajné jedlo...možno si spomeniete aj vy na časy v školských Zobraziť celý popisMoje najobľúbenejšie jedlo z detstva...považovala som to za sviatok, keď nám maminka uvarila toto fajné jedlo...možno si spomeniete aj vy na časy v školských jedálňach, dosť často sa to varilo....
príprava
tepelná úprava
Suroviny
na fašírku: | |
500 g |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
štipka celá |
|
1 ks |
|
1 ks suché |
|
1 ks |
|
na špic noža |
|
zemiaková kaša: | |
8 ks |
|
vlažné |
|
1 kl |
|
|
|
paradajková omáčka: | |
domáci |
|
|
|
1 lyžica |
|
2 lyžice |
|
štipka |
|
pokrájaná |
|
štipka |
|
2 ks na strúhanku |
|
Postup
-
1
ako prvé som su urobila fašírky...lopatku som pokrájala na malé kusy, lebo to meliem v elektrickom mlynčeku na mäso...
-
2
Namočila som si do lažnej vody 1 suchý rohlík..pomleté mäso som preložila do m iešacej misy...mlynček som vyumývala a utrela do sucha..do masy som pridala štipku soli, mleté čierne korenie,rascu pokrájala cibuľu na drobné kúsky, cesnak som pomlela spolu s mäsom, pridala vyžmýkáný rožtek, 1 celé vajce a všetko som spolu zmiešala..pridala aj štipku čevenej mletej papriky..
-
3
na strúhadle som postrúhala 2 suché rožky, lebo používam domácu strúhanku..
-
4
pripravené mäso s pochutinami na obalovanie v strúhanke..
-
5
mokrými rukami som formovala malé fašírky a obalovala ich v strúhanke..
-
6
Všetky fašírky pripravené na vyprážanie..
-
7
do panvice dala olej a bravčovú masť pol na pol a nechala zohriať..hotové fašírky som vyprážala v horúcej masti..
-
8
hotové fašírky..
-
9
Kým sa vyprážali fašírky, načistila som si zemiaky na kašu, dala uvariť v osolenej vode..
-
10
Uvarené zemiaky som scedila, pridala 2 dl.vlažného mlieka a lyžičku masla a poriadne som kašu vyšľahala...
-
11
Teraz som začala robiť paredajkovú omáčku..ja ju robím takto kvôli tomu, že som mala problémy so záhou, ak som ju robila klasicky.../opražená múka na masle/ pripravila domáci pretlak..
-
12
Tieto 2 fľaše paradajkového pretlaku som vyliala do rajnice..vo 2 dl. vody som vymiešala na kašu 2 lyžice hladkej múky, priliala som ju do teplého pretlaku v rajnici, pomiešala, osolila, pridala lyžicu cukru.štipku oregana a miešala, pokiaľ sa pretlak úplne neuvaril...na záver som do neho pridala pokrájanú bazalku..hotová omáčka...od tejto omáčky ma nikdy nepálila záha...je jemná a veľmi chutná..
-
13
zostalo mi iba všetko naservírovať na tanier a popriať dobrú chuť...
Diskusia k receptu