Pečený zubáč so zeleninou fotorecept
Tibor Szilárdi
šéfkuchár hotela Dália v Košiciach, 15. novembra 2012
šéfkuchár hotela Dália v Košiciach, 15. novembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety zo zubáča osolíme a okoreníme zmesou korenia na ryby. Na kus alobalovej fólie vo veľkosti A4 natrieme olivový olej a položíme osolený a okorenený filet. Kožou dolu.
- 2
Na filet striedavo naukladáme nakrájanú zeleninu tak, aby sme to prikryli druhým kúskom ryby. Znova potrieme olivovým olejom a celé zabalíme do alobalu.
- 3
Pečieme v rúre 15 – 20 minút pri teplote 200 °C. Upečenú rybu so zeleninou môžeme podávať s alobalom, prizdobenú citrónom. Odporúčaná príloha je chlieb, zemiaky na rôzne spôsoby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu