Foto: alicka80
Len na inšpiráciu, nič zložité.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
70 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájala som cibuľu a popražila ju na oleji. K nej som pridala na kocky nakrájané bravčové mäso. Po chvíli som pridala korenie. Zo všetkého len štipku, len z harrisy som dala požehnane. Máme radi pikantné :-)
-
2
Medzitým som si dala urobiť ryžu. Ja ju robievam v mikrovlnke bez tuku (bez oleja), len si ju dochutím a za 7 minút mám hotové.
-
3
Keď je mäso mäkké, pridám k nemu na pásiky nakrájané papriky, dochutím harrisou a podusím ešte pár minút. Aby paprika zmäkla, ale aby nebola rozvarená. Nakoniec rozmiešam 1 čl solamylu s troškou vody a zahustím šťavu.
-
4
A takto podávam. Máme radi jednoduché jedlá s výraznou chuťou. A hlavne pikantné :-)
@anina43 harrisa je pasta z pomletých chili papričiek, soli, rímskej rasce, oleja...plus môže obsahovať aj ďalšie korenia...ja som mala sušenú, ktorú som si dala priviesť z Turecka....preto som do receptu písala aj koreniny, lebo harrisu nemá každý doma
Harissu som aj ja kupovala, lebo tiež jedlá štiplavím ( kapsaicín je dobrý na žalúdok), ale teraz dávam buď chilly omáčku, alebo aj sušené, ale aj Eros Pista a naše mleté feferóny v malom pohári kupujem.