Pikantné bravčové mäsko s kápiou

alicka80 - bez fotkyalicka80, 14. novembra 2012
Pikantné bravčové mäsko s kápiou
Foto: alicka80

Len na inšpiráciu, nič zložité.

4
porcie
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (stehno, pliecko)
1 ks (kápia)
1 ks
1 ks
300 g
1 ČL
 sušená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájala som cibuľu a popražila ju na oleji. K nej som pridala na kocky nakrájané bravčové mäso. Po chvíli som pridala korenie. Zo všetkého len štipku, len z harrisy som dala požehnane. Máme radi pikantné :-)

    Pikantné bravčové mäsko s kápiou  - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým som si dala urobiť ryžu. Ja ju robievam v mikrovlnke bez tuku (bez oleja), len si ju dochutím a za 7 minút mám hotové.

    Pikantné bravčové mäsko s kápiou  - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso mäkké, pridám k nemu na pásiky nakrájané papriky, dochutím harrisou a podusím ešte pár minút. Aby paprika zmäkla, ale aby nebola rozvarená. Nakoniec rozmiešam 1 čl solamylu s troškou vody a zahustím šťavu.

    Pikantné bravčové mäsko s kápiou  - obrázok 3
  4. 4

    A takto podávam. Máme radi jednoduché jedlá s výraznou chuťou. A hlavne pikantné :-)

    Pikantné bravčové mäsko s kápiou  - obrázok 4

Diskusia k receptu

helca103
máš to krásne naaranžované, farebné a určite aj chutné, takéto rýchlovky má rád asi každý.
anina43
čo je to sušená harissa a tiež ma zaujíma spôsob varenia ryže v mikrovlnke dik
ainy
@ajsa20... @anina43 ...m ám špeciálnu misku určenú na varenie do mikrovlnky (Tupperware), je to jednoduché...nasypem ryže koľko chcem, pridám si koreniny, soľ a zalejem vriacou vodou. Potom dám do mikrovlnky na 7 minút. A hotovo :-)
@anina43 harrisa je pasta z pomletých chili papričiek, soli, rímskej rasce, oleja...plus môže obsahovať aj ďalšie korenia...ja som mala sušenú, ktorú som si dala priviesť z Turecka....preto som do receptu písala aj koreniny, lebo harrisu nemá každý doma
frezia68
Chutné,nenáročné,obľúbené :-) ,len harissu nepoznám.
kimlo
Harissu mi vozia keď ide niekto z mojich známych na dovolenku do Tuniska. Je to pikantná pasta v tube. Ale dá sa kúpiť aj u nás.
ainy
@kimlo aj mne vozia z Tunisu, ale v Turecku to našla jedna známa v sušenej forme a je to celkom zaujímavé (asi trošku iná zmes korenia), tá z Tunisu je lepšia ale....darovanému koňovi na zuby nepozerám :-)
abdul
To vyzerá fajnovo. Takéto recepty sa mi páčia. Mäsko a pikant.
lusinkab
mnam :-) tak toto je nieco pre mna,ukladam a vyskusam :-)
lusinkab
mnam :-) tak toto je nieco pre mna,ukladam a vyskusam :-)
rein
vypadá to pekne a určite aj veľmi jedlé,ukladám do KK
evanaaa
Pekne na tanieri naaranžované, lepšie v žalúdku uložené -:))))
Harissu som aj ja kupovala, lebo tiež jedlá štiplavím ( kapsaicín je dobrý na žalúdok), ale teraz dávam buď chilly omáčku, alebo aj sušené, ale aj Eros Pista a naše mleté feferóny v malom pohári kupujem.
lacosk
Ešte otázka k tej ryži. Pomer vody a ryže je aký? 2:1 ?
ainy
@lacosk k ryži: na 300g ryže dávam 0,5l vriacej vody, ak chcem viac ryže, tak 600 g ryže a 1 l vriacej vody...dám do mikrovlnky na 7 minút a po tomto čase ju nechám postáť ešte pár minút neodkrytú. Neviem, či to funguje aj v inej nádobe, ale ja mám nádobu presne na to určenú. V inej by som to asi nerobila.
alcapone81
super recept robievam ho si ho do prace ked idem na tyzden prec nema chybu:)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha