Lomo saltado

Jimmy Martinez
šéfkuchár peruánskej reštaurácie Casa Inka v Bratislave, 16. novembra 2012
Lomo saltado
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (alebo pravej sviečkovej)
2 ks
1 strúčik
2 ks
50 g
500 g




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na malé pásiky hrubé asi 1 cm a okoreníme čiernym korením a soľou. Cibuľu očistíme, rozpolíme pozdĺžne a vyberieme stred. Nakrájame pozdĺžne na pásiky hrubé asi 1 cm. Z paradajok vyberieme semienka a tiež nakrájame na pásiky.

  2. 2

    Na panvici zohrejeme olej. Prudko osmažíme mäso, vyberieme ho z panvice, pridáme ešte olej a spolu smažíme pretlačený cesnak a nakrájanú cibuľu (asi minútu), potom opäť pridáme mäso a varíme ďalej na silnom ohni. Podľa chuti pridáme sójovú omáčku (obsahuje veľa soli) a trochu červeného octu. Môžeme aj flambovať. Nakoniec pridáme nakrájané paradajky (varíme ich krátko, aby sa nerozpadli), nasekaný koriander a osmažené hranolčeky, pomiešame a hotovo.

  3. 3

    Podávame s bielou ryžou.

Diskusia k receptu

2010
Najprv som si myslel ze pan sefkuchar si robi srandu china z hranolkov ale nastastie mame uja googla a ten potvrdil ze tato fuzia je velmi oblubena v tych dalekych koncinach :-) super odkladam do KK
malroxa
musím už zájsť do tej peruánskej reštiky v BA niekedy. táto kuchyňa sa dosť líši od karibiku, venezuely, kolumbie. vela úplne neznámych exotických ingrediencii.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia