Lomo saltado
Jimmy Martinez
šéfkuchár peruánskej reštaurácie Casa Inka v Bratislave, 16. novembra 2012
šéfkuchár peruánskej reštaurácie Casa Inka v Bratislave, 16. novembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na malé pásiky hrubé asi 1 cm a okoreníme čiernym korením a soľou. Cibuľu očistíme, rozpolíme pozdĺžne a vyberieme stred. Nakrájame pozdĺžne na pásiky hrubé asi 1 cm. Z paradajok vyberieme semienka a tiež nakrájame na pásiky.
- 2
Na panvici zohrejeme olej. Prudko osmažíme mäso, vyberieme ho z panvice, pridáme ešte olej a spolu smažíme pretlačený cesnak a nakrájanú cibuľu (asi minútu), potom opäť pridáme mäso a varíme ďalej na silnom ohni. Podľa chuti pridáme sójovú omáčku (obsahuje veľa soli) a trochu červeného octu. Môžeme aj flambovať. Nakoniec pridáme nakrájané paradajky (varíme ich krátko, aby sa nerozpadli), nasekaný koriander a osmažené hranolčeky, pomiešame a hotovo.
- 3
Podávame s bielou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.amazon.com/Ceviche-Authentic-Anticuchos-Tiraditos-...