Jemná polievka z červenej šošovice s kokosovým mliekom
Príjemná polievka na blížiace sa zimné večery s príchuťou exotiky... Kokos môže niekomu pripomenúť dovolenku v teplých krajinách, niekomu Vianoce, niekomu oboje. A úplne Zobraziť celý popisPríjemná polievka na blížiace sa zimné večery s príchuťou exotiky... Kokos môže niekomu pripomenúť dovolenku v teplých krajinách, niekomu Vianoce, niekomu oboje. A úplne je naj, keď spomienky na dovolenku, či Vianoce máme hlavne príjemné. Takže na krásne spomienky a na to pekné, čo nás ešte čaká :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 ks (cca 100 g) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g (1 šialka) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL (zarovnaná) | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 900 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 200 ml z konzervy | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravíme si suroviny. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno. Očistený cesnak pretlačíme. Paradajky zbavíme šupky a jadierok a nakrájame. Šošovicu premyjeme.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Dáme do hrnca spolu s koreninami, zalejeme vodou. Privedieme k varu, stíšime a prikryté necháme slavo vrieť do zmäknutia šošovice asi 15 min.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Škoricu vyberieme a polievku dobre rozmixujeme ručným ponorným mixérom dokrémova.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Zjemníme kokosovým mliekom (to sa mi podarilo kúpiť dokonca v malom tescu typu supermarket).
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Dochutíme limetkovou šťavou.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Na tanieri dozdobíme kokosovým mliekom (abstraktný umelec zo mňa :-) ) a prípadne celou rascou.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu