Rajčinová špaldová tarhoňa so šampiňónmi a syrom
Foto: ivkaa
Dnes som pripravila toto jednoduché rýchle jedlo a veľmi mi chutilo, tak sa s vami podelím o postup prípravy :)
porcia
Suroviny
90 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 hrsť alebo podľa chuti |
|
1/3 - 1/2 konzervy |
|
podľa potreby |
|
1 štipka |
|
1 štipka |
|
podľa chuti |
|
na dochutenie |
|
40 g na posypanie |
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a opražíme na olivovom oleji do sklovita, pridáme šampiňóny, posypeme hubovým korením, zase minutku-dve podusíme. Následne pridáme špaldovú tarhoňu, solčanku (alebo aj klasickú bezvaječnú) a opražíme. Zalejeme vodou - dala som asi toľko vody, koľko tarhone, netreba dať veľmi viac, pretože aj v konzerve s paradajkami je v podstate voda. Pridáme lúpané paradajky.
- 2
Zakryjeme a dusíme, kým sa voda odparí a tarhoňa zmäkne. Ide to rýchlo. Nakoniec môžme podľa potreby dochutiť oreganom a soľou.
- 3
Ihneď podávame, na tanieri posypeme strúhaným tvrdým syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu