Morčacie stehno so zázvorovou omáčkou fotorecept
Foto: marianne
Trošku iná chuť ako sme zvyknutí,ale výborna.Zázvoru sa nebojte,nabudúce ho pridám určite viac. Vrelo odporúčam.Recept pochádza z časopisu o jedle. Myslím,že z kuracích stehien Zobraziť celý popisTrošku iná chuť ako sme zvyknutí,ale výborna.Zázvoru sa nebojte,nabudúce ho pridám určite viac. Vrelo odporúčam.Recept pochádza z časopisu o jedle. Myslím,že z kuracích stehien to môže byť tiež dobré....
na 180-200 °C
Postup
-
1
Morčacie stehno osolíme a okoreníme z obidvoch strán.
-
2
Opečieme na masle do ružova a uložíme do pekáčika na zapekanie.
-
3
Opečené mäso vyberieme a na zvyšnom masle opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a postrúhaný zázvor.
-
4
Na mäsko rozvrstvíme opečenú cibuľu so zázvorom a podlejeme vodou.Prikryjeme alobalom.Upečieme v rúre.
-
5
Mäso vyberieme bokom.V smotane rozhabarkujeme múku,vlejeme do pekáča,prehrejeme s výpekom a pretieme cez sito.Vložíme naspäť mäso.
-
6
Podávame s knedľou alebo s vareným zemiakom.
@marianne , chodíš na FB? alebo skype?