Foto: helca103
Túto omáčku robím už niekoľko rokov a vznikla spojením ,,z každého rožku trošku"
Postup
-
1
Pripravím si všetky suroviny. Mäso pomeliem, očistím si cibuľu a cesnak.
-
2
Cibuľu opražím na oleji,pridám mleté mäso a opekám ho kým sa nezatiahne.
-
3
Pridám soľ,mletú papriku,korenie,bobkový list, drvené paradajky a paradajkovú šťavu. Pridám asi 1dl vody ak treba a pomaly dusím asi 30-40 minút. Potom pridám cesnak, oregano a povarím ešte 10-15 minút kým omáčka trochu nezhustne. Všetko záleží od mäska aj paradajok.
-
4
Medzitým uvarím cestoviny a môžeme obedovať. Kto chce, tomu nastrúham syr.
-
5
Dodatok: Ak použijete čerstvé paradajky tak treba použiť asi 1kg. Paradajky,sparím, ošúpem, rozmixujem alebo pomeliem a začnem variť, tá chuť je úplne iná. Paradajky aj paradajkovú šťavu treba dať toľko ako má kto rád. :-)
@marta23 @ejmepb Ti poradila dobre, aj ja to tak robím ked som sama a potom už len vyťahujem hotové z mrazáku
@zdenka1009 máš veru pravdu, paradajková omáčka s čímkoľvek
@libling ďakujem
@ejmepb presne ako píšeš, porozdeľovať na porcie a zamraziť, mraznička je super vynález
ukladam KK.sorry pisem na synovom tablete neviem co je to za klavesnica iste anglicka Pekny vecer