Foto: nobelovka
Tento recept som si sama vymyslela, keď ma nechal priateľ. Proste je to recept, povedala by som dva v jednom...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vezmeme pliecko, roztiahneme si ho na drevenú dosku, narežeme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme formičkou srdiečka(musíme použiť tĺčik na mäso). Srdiečka potom vložíme do marinády na pár hodín. Vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji. Ostatky mäsa použijeme pri príprave omáčky: Cibuľu nakrájame na veľké kolesá, ktoré podusíme na oleji do mäkka. Pridáme majorán, oregano, soľ a zvyšky bravčového pliecka. Nalejeme vodu a dusíme.
- 2
Po pol hodine dusenia pridáme kečup, pretlak a papriku. Keď je mäso mäkké, pridáme lečo so šťavou a dodusíme. Odstavíme a môžeme podávať so zelerovo-zemiakovou kašou alebo odoberieme šťavu, ktorou polejeme amorove srdcia pred podávaním s kašou.
- 3
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky, zeler očistíme, postrúhame a obe ingrediencie varíme, kým zemiaky nebudú mäkké. Potom precedíme, rozmixujeme, pridáme mlieko, maslo, soľ a podávame s mäsom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a neboj sa, pride druhy, krajsi a lepsi, tento nebol ten pravy!