Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu
Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...
Plnené šatôčky s kyslou kapustou a klobásou
Cesto: Vo vlažnom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme postáť. Medzitým zmiešame vo väčšej nádobe múku,...
Matrtúch z Párnice
Tento jednoduchý a veľmi chutný slaný koláč robievali ešte naše babičky. Môžete ho nájsť predávať aj...
Bezlepkové lievance s javorovým sirupom
Bezlepkové lievance si môžete veľmi jednoducho pripraviť s použitím našej zmesi na bezlepkové Palacinky Novalim...
Pohorelské tľapkance
Zemiaky a múka majú v slovenskej kuchyni nenahraditeľné miesto. Majka a Jožko nám ukážu, ako...
Kuracie rezne trošku inak
Rozmýšľal som, ako vylepšiť kuracie prsia a veľmi mi chutilo.
Hríbovo-bryndzová polievka
Dve hrste hríbov udusíme na cibulke a oleji pol hodinu. Potom pridáme nakrájané zemiaky, drvenú...
Krémová polievka z batatov s beluga šošovicou
Krémová polievka s kokosovým mliekom a čiernou šošovicou.
Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie....
Výborný kapor na víne a cesnaku
Tak trocha začínam trénovať na Vianoce... Nemusí byť každý rok klasický vyprážaný kaprík, treba vyskúšať aj iné chute....
Cícerové krokety v sezame
Hľadáte spôsob, ako zaradiť cícer do jedálnička? Cícerové krokety sú jednou z možných variant. Je...
Bramborové koule plněné šunkou a sýrem
Plátky goudy a šunky naskládáme střídavě na sebe a nakrájíme na kostky, které spíchneme párátky, ...
Fučka
Na prianie manžela som robila jednoduché slovenské jedlo - zemiakovú kašu zvanú fučka.
Rizoto s vepřovým masem
Na kousku sádla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a podusíme...
Houbovník ze sušených hub
Houby přes noc namočíme. Na másle zpěníme cibuli a přidáme scezené houby. Podusíme a necháme...
Ravioly s hubovou plnkou
Všetky huby nakrájame na malé kocky, opečieme na repkovom oleji, pridáme soľ, korenie a saké...
Pórková krémová polévka
Z másla a mouky uděláme jíšku. Přidáme nakrájený pórek, vývar, sůl a pepř, ...
Krůtí roládky na paprice
Krůtí prsa nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe anglickou slaninou a proužky...
Tvarohové lívanečky
Všechny suroviny ušleháme. Lžicí nabíráme těsto a klademe na pánev s rozehřátým olejem. Upečeme...
Zapečená plněná dýně hokaido
Dýně omyjeme, osušíme a na spodku odřízneme, abychom je mohli postavit, horní část...
Taštičky s grilovaným úhorom a kačacou pečeňou
Omáčka ponzu: Najskôr zmiešame všetky suroviny okrem sliviek, dáme na sporák a počkáme, kým sa...
Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou
Chutná kombinácia fazule, kyslej kapusty, zemiakov, údenej krkovičky a klobásy.
Chilli con carne
Nakrájanú cibuľu dáme na olej orestovat do väčšieho hrnca, keď chytí zlatistú farbu pridáme k nej...
Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre zohriatej na...
Úžasná kuracia polievočka
Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme zeleninu a všetko vrátane vňate umyjeme. Do hrnca dáme variť...
Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole
Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta), pomaly pridávame horúcu vodu a...
Špenátové lasagne s mozzarellou
Pre vegetariánov alebo tých, ktorí si potrebujú dať pohov od mäska.