Lokše s makom a lekvárom
Príprava lokší je naozaj jednoduchá. Sú vynikajúce ako príloha, potreté maslom či masťou, alebo...
Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak
Tentoraz som vyskúšala pripraviť rezne bez vajec a bez múky.
Zubáč v kukuričných lupienkoch so zemiakovým šalátom
Ak je zubáč vcelku, nakrájame ho na filety, osolíme, okoreníme a obaľujeme v múke, ...
Morčacie prsia so sušenými paradajkami
Morčacie prsia prešpikujeme sušenými paradajkami, ochutíme soľou, čiernym korením a dáme piecť asi na 40 minút.
Odľahčený majonézový šalát
Tento šalát začala kedysi dávno pripravovať ešte moja mamina. Ja som si ho postupne jemne upravila podľa svojej chuti...
Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami
Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu...
Grilované krevety
Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté,...
Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.
Dubnická pochúťka
Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť....
Cestoviny so špenátom a orechami podľa Tomáša Kucuka
Určite poznáte cestoviny na rôzne spôsoby. Tomáš Kucuk, Mister Slovenskej republiky 2019 ich robí takto....
Polievka z cukrovej repy so sušenými hubami
Jedli ste už vianočnú polievku z cukrovej repy? Kamarátova stará mama nás tento týždeň poučila ako sa robí...
Strapaté halušky
Tieto halušky sú zvláštne tým, že kyslá kapusta je priamo v ceste a preto vyzerajú strapato....
Pestrý tanier s halloumi
Dnešný obed inšpirovaný časopisom Dobré jedlo. Trochu som mala obavy, že to bude fádne a...
Údené mäso v zemiakovom ceste s dusenou kyslou kapustou
Zostalo mi trocha údeného mäsa, ktoré sme mali k fazuľovej omáčke. Rozhodla som sa takto...
Králik na citrusoch a olivách
„Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?“ ...
Opekance
Vianočné opekance určite nesmú chýbať na štedrovečernom stole. Sú z kysnutého cesta a v rôznych častiach...
Pôstna kapustnica po našom
Túto kapustnicu varíme v našej rodine na Vianoce aj na Silvestra od čias, ktoré si pamätám. Varila ju ešte moja babka, potom krstná mama a teraz aj ja....
Wrap s fazuľovým šalátom
Náš včerajší rýchly obed, aby sme stihli všetko ostatné, čo bolo treba stihnúť v rámci...
Šusterka
Jednoduchý, lacný ale veľmi chutný recept na zemiakovú kašu na sladko z babičkinej kuchyne.
Lepenica
Jeden skvelý, lacný a chutný recept z babičkinej kuchyne. Jednoducho z mála vedeli vykúzliť chutné...
Cviklové rizoto podľa Štefana Martinoviča
Snažíte sa do seba dostať cviklu a už neviete ako? Možno vám pomôže recept od Štefana Martinoviča...
Maková guba
Vo vlažnom mlieku rozmiešame kryštálový cukor a nadrobíme doň droždie. Prikryjeme utierkou a necháme odstáť...
Baklažánový raj
Tento recept pochádza z Ruska. Sezóna – nesezóna, som veľmi rada, že sa baklažány dajú kúpiť ešte aj v zime a tak si môžem na nich stále ešte pochutnať....
Jahňacia polievka
Očistené, vykostené, umyté, osušené jahňacie pliecko pokrájame na malé kocky. Zelenú fazuľku nakrájame na asi 4...
Baklažány ako hríby
Baklažány sú úžasná zelenina, z ktorej možno pripraviť naozaj skvelé jedlá. Toto je ďalší vynikajúci...
Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom
Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...
Kuřecí maso na smetaně a žemlový knedlík
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená prsa, osolíme a opepříme a po chvíli k...