Topinamburové haruľky
Recept som našla v rakúskej knihe Užívať si vegetariánsky... zdravé a chutné Topinambury - vhodná zelenina pre...
Mrkvová nátierka
Túto nátierku alebo, ak chcete, pomazánku si robím rád na desiatu. Je ľahká a...
Cestovinový šalát s kuracími prsiami
Kolega ho raz doniesol do roboty, hneď ako som ho skúsila, som vedela že musím...
Zapekaná cukina s mozarellou a paradajkou
Bola som hladná, nechcelo sa mi hodinu vystávať pri hrncoch, a tak som zalovila v...
Porridge
Typické Írske raňajky:) samozrejme hneď po Full irish breakfast:)..... a naozaj dobrotka:-*
Baklažánové lasagne
Baklažány sa dajú nielen naplniť, ale môžeme ich použiť aj namiesto klasického cesta na lasagne...
Sézamové pečené zemiaky
Rúru predhrejeme na 200°, zemiaky obielime a nastrúhame(alebo nakrájame) na tenké plátky. Olej zmiešame so...
Baklažánové lasagne
... z mojich potulkov po vegetariánskych chodníčkoch... naozaj chutné jedlo...
Bôčikové závitky s jablkami a slivkami
Bôčik sa dá urobiť naveľa spôsobov a vždy je to výborné, tu jej jeden z nich......
Hustá strukovinová polievka na indický spôsob (vegan)
Toto varievam veľmi často a podľa mňa zvláda aj začiatočník :-). V tomto chladnejšom počasí príjemne...
Rajská omáčka s neviditeľnou zeleninou
Tato omacka sa da jest na 2 sposoby bud ako polievka alebo ako omacka s cestovinou... je...
Kakaové rezy (vegan)
Použite kvalitné kakao (najlepšie bio a fairtrade) alebo karob. Obľúbený zdroj: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě!...
Penne quattro formaggi, so šampiňónmi a hrachom.
Jedna klasika s pridaním zopár ingrediencií podľa chuti.
Zapečená cuketa s rajčinami a mozzarellou
Som s bratom sama doma takže na mňa pripadlo robenie obeda. Som vegetariánka a on miluje...
Šalát zjedzte ma
Pomáhá a chutná to, dá sa prispôsobiť rôznym potrebám, takže si ten šalátik dáme...
Slovenské tiramisu od Zuzky
Recept mám od mojej priateľky Zuzky, robím ho preto, že nám veľmi chutí. Prečo...
Rýchla šampiňónová polievka s rezancami s medvedím cesnakom
Mrkvu a petržlen nakrájame na drobné kocky, huby na plátky.
Tekvicový prívarok so zemiakovo - hubovými plackami
Zemiaky (480g) očistíme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Po uvarení zľahka...
Prekladané zemiaky Keka
Sú tu vitamíny, enzými, minerály, antioxidanty, pre diabetikov škrob, tiež niečo proteínov...
Palacinky z červenej repy plnené špenátovým tvarohom
Moje červeno repové obdobie pokračuje, tentoraz som si vymyslela červené palacinky a bola som milo prekvapená...
Výletná zmes
Vhodné pre všetky ročné obdobia. Táto zmes je vynikajúcim zdrojom čistej, ľahkej energie pre výletníkov, ktorý často...
Ryžový šalát s tofu
Tento šalát mám veľmi rada, robievam ho aj dosť často a dnes som si povedala, ...
Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku
Dostala som Bio kura, vykostila som prsia a rozhodla som sa urobiť lahodné papaníčko. Naplnila...
Syrová roláda s olivou
Táto roláda sa u nás pripravuje na rôzne rodinné stretnutia. Oslavy narodenín, rodinné posedenie so...
Farebná nádivka ZELENIŇÁK
Jedlá zo zeleniny NIKDY nemôžu byť nechutné, leda že by sa čosi pokazilo počas ich prípravy....
Zemiakovo-špenátové koláče
Tieto kolace alebo mozno niekto by ich tiez pomenoval paje su povodne plnene spenatovou plnkou, ktorej...
Bravčová pečienka Poľovienka
Vďaka použitým koreninám, ochucovadlám sa mi podarilo vykreovať chuť, ktorá je veľmi blízka divinovej...