Ježkovia Jožkovia

danda3 - fotkadanda3, 9. decembra 2012
Ježkovia Jožkovia
Foto: danda3

Ďalší recept od Andrejky B. zo slovenského mmb, robila som ho aj na svadbu, kde mal veľký úspech. Páčil sa hlavne deťom.

45 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
120 g
450 g
1 ks
1 ks
2 - 3 PL
NÁPLŇ:




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny.

    Ježkovia Jožkovia - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme vláčne cesto.

    Ježkovia Jožkovia - obrázok 2
  3. 3

    Odtrhneme si kúsok cesta, urobíme placku, dáme čokoládovú guličku alebo orech

    Ježkovia Jožkovia - obrázok 3
  4. 4

    a urobíme guľku.

    Ježkovia Jožkovia - obrázok 4
  5. 5

    A z guľky slzu.

    Ježkovia Jožkovia - obrázok 5
  6. 6

    Hotovo. Dáme piecť na 180° stupňov cca 10 - 12 minút, nesmú zhnednúť, mali by ostať pekne žlté.

    Ježkovia Jožkovia - obrázok 6
  7. 7

    Používam takúto náplň.

    Ježkovia Jožkovia - obrázok 7
  8. 8

    Upečených ježkov chytíme za ňufáčik, namočíme do hustej čokoládovej polevy a potom šup s ním do kokosu.

    Ježkovia Jožkovia - obrázok 8
  9. 9

    Ježkovia Jožkovia - obrázok 9
  10. 10

    Nakoniec s polevou namaľujeme oči a ňufáčik.

    Ježkovia Jožkovia - obrázok 10
  11. 11

    Dáme stuhnúť.

    Ježkovia Jožkovia - obrázok 11
  12. 12

    Vložíme do košíčkov.

    Ježkovia Jožkovia - obrázok 12
  13. 13

    Ježkovia na vianočný spiningový maratón .

    Ježkovia Jožkovia - obrázok 13

Diskusia k receptu

merylin
Jééjo aký krásny ježkovia-Jožkovia,, nádhera.
danda3
Ďakujem za milé komentáre, nie je s nimi ani taká robota a každému sa páčia.♥
ariela6
peknučke danda ty si toho už napiekla ja už od dobroty neviem ani čo budem piect tolko super receptou je tu teraz na vareche parada
akeber
tak sa mi páčia :-) už som ich zaradila do vianočného pečenia , dcérka sa poteší pečieme spolu určite sa jej to bude páčiť , vďaka :-)
slavka11
juuuj skoda skoda ze si to sem nedala skor. Vcera som robila s kokosom podla receptu co bol pridany tusim v sobotu. A teda niesom vobec spokojna s chutou. Toto tvoje podanie s pudingom sa mi viac pozdava s tym mam dobre skusenosti. Cesticko je krehucke a rozsypa sa na jazyku. No snad sa zjedia aj tie moje nepodarky zo vcera :(
hany2
Sú nádherné, môžem ich upiecť už teraz? Je to trvanlivé pečivo?
garanco
Je to veľmi milé, deti sa určite z nich tešia! :-))
tiginko
krásni sú, tento recept si odložím na časy, keď hádam budem mať vnúčatá a viac času
iva63
Darinka, zase ďalšie tvoje vydarené dielo-:) super!!!
danda3
♥Ďakujem za krásne komentáre, som rada, že sa vám ježkovia páčia!♥
@hany2 Áno, je to trvanlivé pečivo.☺
orchidea
Darinka, ty si expertka na takéto drobnôstky do košíčkov...krásne
apik
Dakujem kraaaaaaaaaaasne .
zajko
su užasny,aj ten recept vyzera dobre ale aj tie uliky orechve ,to som dlho hladala,su už uložene a už som si kupila dnes aj formičku v priori Pieštanoch maju 2.druhy ,taky ,ako maš ty,ale aj ten druhý je pekny,nie je to ani čina,ale slovensky a český vyrobok
danda3
Ďakujem veľmi pekne za milé komentáre, som rada, že sa vám Ježkovia páčia.♥
ariela6
no aj ja som dnes robila ježkov ale nepodarili sa mi ja som asi dala vela jogurtu zostali vo vnutri take mazlave nadopečene no čo už snat sa mi na buduce podaria skusim znova
danda3
@srnka Super, teším sa!♥
@ariela6 To mi je ľúto, ja som ich robila teraz v nedeľu a vydarili sa super, jogurt treba pridávať postupne, alebo si ich málo piekla, treba pozrieť na spodok ježka, alebo ochutnať počas pečenia. Tak držím palce, nech sa nabudúce vydaria.♥
jozka2
podobnych jezkov peciem aj ja/nepamatam si cesto/,len som ich nedavala do kosickou,s kosickami vyzeraju velmii dobre ako v koliske mas u mna 5.
danda3
Ďakujem Ti @jozka2 , do košíčkov ich dávam, keď ich robím na svadbu, vyzerajú tak sviatočnejšie, dokonca som ich na želanie robila na stužkovú spolu s kokosovými úlikmi.☺
opicka94
Robila som ich pred pár dňami do práce, pre kolegov. Všetci z nich boli nadšení a nechceli mi uveriť že som ich robila sama! Veľmi Ti ďakujem chutili výborne a vyzerali ešte lepšie :) Určite ich budem robiť znovu :)
danda3
Milá @opicka94 , veľmi sa teším, žs si vyskúšala a že ježkovia mali taký úspech.♥
amia
aj mne sa ježkovia veľmi páčia. je nutné dať cesto odležať?ˇďakujem
danda3
Ospravedlňujem sa @amia , až dnes som zistila, že mi komentáre chodia do spamov. Cesto sa nemusí nechať odležať, môžeš hneď robiť.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia