Foto: danda3
Ďalší recept od Andrejky B. zo slovenského mmb, robila som ho aj na svadbu, kde mal veľký úspech. Páčil sa hlavne deťom.
45 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny.
-
2
Vypracujeme vláčne cesto.
-
3
Odtrhneme si kúsok cesta, urobíme placku, dáme čokoládovú guličku alebo orech
-
4
a urobíme guľku.
-
5
A z guľky slzu.
-
6
Hotovo. Dáme piecť na 180° stupňov cca 10 - 12 minút, nesmú zhnednúť, mali by ostať pekne žlté.
-
7
Používam takúto náplň.
-
8
Upečených ježkov chytíme za ňufáčik, namočíme do hustej čokoládovej polevy a potom šup s ním do kokosu.
-
9
♥
-
10
Nakoniec s polevou namaľujeme oči a ňufáčik.
-
11
Dáme stuhnúť.
-
12
Vložíme do košíčkov.
-
13
Ježkovia na vianočný spiningový maratón .
@hany2 Áno, je to trvanlivé pečivo.☺
@ariela6 To mi je ľúto, ja som ich robila teraz v nedeľu a vydarili sa super, jogurt treba pridávať postupne, alebo si ich málo piekla, treba pozrieť na spodok ježka, alebo ochutnať počas pečenia. Tak držím palce, nech sa nabudúce vydaria.♥