Bezlepkové bagety

jenny4 - fotkajenny4, 9. decembra 2012
Bezlepkové bagety
Foto: jenny4

Po veľmi nevydarenom pokuse o bezlepkový chlieb z hotovej zmesi, som dlho hľadala ďalší recept, ktorý by som mohla vyskúšať, skôr než to vzdám Zobraziť celý popisPo veľmi nevydarenom pokuse o bezlepkový chlieb z hotovej zmesi, som dlho hľadala ďalší recept, ktorý by som mohla vyskúšať, skôr než to vzdám a začnem si kupovať chlieb z obchodu. Z mnohých receptov som vyskúšala práve recept od firmy Novalim, ktorý majú aj na stránke aj na obale múky Promix Forte. Na základe skúseností som upravila minutáž na prípravu kvásku, kysnutia a pečenia

6
porcií
120 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1/2
3 dl
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
5 lyžíc




Postup

  1. 1

    V pol deci vlažnej vody rozpustíme cukor a polovicu kocky droždia (20 g). Zmes musí byť úplne hladká. Necháme postáť cca 20 minút. Keď bude na vrchu pena a budú sa v nej robiť bublinky, kvások je hotový.

    Bezlepkové bagety - obrázok 1
  2. 2

    Soľ a ocot rozpustíme vo zvyšnej vode. V miske zmiešame múku s korením. Ja som použila aníz. Pridáme kvások, vodu s octom a soľou a olej. Vypracujeme hladké cesto a dáme oddychovať na 20 minút na teplé miesto. Cesto ešte raz spracujeme a vytvarujeme bagety alebo žemle. Kto má čo rád :) Prikryjeme čistou utierkou a dáme na hodinu kysnúť na teplé miesto. Moje pečivo má rezervované miesto pri radiátore a vždy mi krásne nakysne. V priebehu kysnutia cesto 2 krát potrieme vlažnou vodou, 3. krát tesne pred tým, ako vložíme plech do trúby. Pečieme cca 40 minút, pokiaľ nie je vrch ružový na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 200 st.

Diskusia k receptu

andreac
@Jenny4 , bol tu nejaký problém s hlavným obrázkom - nebolo ho vidieť, takže som ho musela vymazať. Prosím, skúste ho vložiť ešte raz. Redakcia
dodo46
Dá sa to jesť prosím v normálnom stave ? Alebo ich treba dať do hriankovača ako všetky celia chleby a bagety ?
andreac
Áno, obrázok už je v poriadku. Ďakujeme. Redakcia
jenny4
Dodo46 - dajú sa jesť aj bez hriankovača, vydržia dosť dlho mäkké. Ale ja si nechávam vonku max. 2 kúsky a zvyšok dávam do mrazáku :) No prvú várku som mala celú vonku a boli mäkké asi 4 dni
ppokia
Bagety nerobievam ale vyskušam ukladám recept a ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia