Foto: elixir
Z tých najjednoduchších... chuť špargle nie je ničím "rušená". Veľmi nám doma chutí a keď je tu špargľová sezóna, jedli by sme ju o Zobraziť celý popisZ tých najjednoduchších... chuť špargle nie je ničím "rušená". Veľmi nám doma chutí a keď je tu špargľová sezóna, jedli by sme ju o sto šesť. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozpustíme si masielko v hrnci... potom pridáme múku/kocky zemiakov a popražíme. Zalejeme horúcou vodou, osolíme a okoreníme, prikryjeme.
-
2
Medzitým očistíme špargľu. Odrežeme hlavičky a zvyšok nakrájame na kolieska. Dáme do hrnca a prikryté varíme 10 min.
-
3
Keď sa nám špargľa dovarí, vyberieme hlavičky a obsah hrnca rozmixujeme. Potom vmiešame smotanu. Naložíme do tanierikov, hlavičky dáme na vrch a podávame.
@dogagador : áno, kvôli zahusteniu, robievam buď so zemiakom alebo s múkou - s tou je to trošku jemnejšie na záver. :) Z konzervy som zatiaľ neskúšala.
@havino @eviana dievčatá ďakujem za pristavenie a milé slová :)