Špargľová polievka

elixir - fotkaelixir, 7. decembra 2012
Špargľová polievka
Foto: elixir

Z tých najjednoduchších... chuť špargle nie je ničím "rušená". Veľmi nám doma chutí a keď je tu špargľová sezóna, jedli by sme ju o Zobraziť celý popisZ tých najjednoduchších... chuť špargle nie je ničím "rušená". Veľmi nám doma chutí a keď je tu špargľová sezóna, jedli by sme ju o sto šesť. :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
2 PL (alebo dva zemiaky)
400 ml
100 ml
10 ks (alebo viac)




Postup

  1. 1

    Rozpustíme si masielko v hrnci... potom pridáme múku/kocky zemiakov a popražíme. Zalejeme horúcou vodou, osolíme a okoreníme, prikryjeme.

    Špargľová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým očistíme špargľu. Odrežeme hlavičky a zvyšok nakrájame na kolieska. Dáme do hrnca a prikryté varíme 10 min.

    Špargľová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa nám špargľa dovarí, vyberieme hlavičky a obsah hrnca rozmixujeme. Potom vmiešame smotanu. Naložíme do tanierikov, hlavičky dáme na vrch a podávame.

Diskusia k receptu

elixir
Ďakujem, na tejto polievočke sa nedá nič pokaziť... :)
dogagador
robim podobne, ale z konzervy, ten nalev mi pomaha robit tu spravnu chut. nedavam zemiak. davas ho kvoli zahusteniu?
garanco
Už som si ju odložila do kk a ako som minule písala -skúsim urobiť...
elixir
@garanco : som rada, že si túto polievku našla, vlastne som ju pridala aj kvôli Tebe, keď som ju išla variť spomenula som si na Teba... dúfam, že Ti bude chutiť :)
@dogagador : áno, kvôli zahusteniu, robievam buď so zemiakom alebo s múkou - s tou je to trošku jemnejšie na záver. :) Z konzervy som zatiaľ neskúšala.
marienka44
@Elixir ,uz je v mojej KK. V surovinach nie je napisany zemiak. Je to na nasej vôli, ci zemiak alebo muku? Tak som to rozumela. :-)
elixir
@marienka44 : presne tak, je to na Tebe, čo chceš použiť... Zemiačiky v surovinkách napísané sú, ale schované, zastrčené, naľavo vedľa múky... :)
cikke
Výborná je už som ju robila dva krát :-
paploska
toto je fakt lakocinka, musím síce nahradiť smotanu, ale aj prírodnou je super . teším sa na sezónu @elixir :-) v jednoduchosti je krása a v tomto prípade chuť! ja do nej dávam aj troška muškátového orieška a namiesto čierneho biele korenie :-)
majlus
Super,je výborná /práve ráno som kúpila špargľu,že ju idem robiť / ja ju robím rovnako,len do smotany dávam jedno žĺtko a pridávam ešte muškátový orech.... všetko ostatné ako Ty...dávam 5*☺
elixir
:) Tiež dnes idem variť zo špargle na večeru, mám aj trochu redšieho mrkvového vývaru tak bude aj s tým, a ešte aj trochu hrášku... pre zmenu. :)
mijaita
@elixir ano, pouze a jenom jednodruhová, jak píšeš. Tak máma vařila i porkovou, květákovou, kedlubnovou. Zachová se chuť zeleniny, kvůli které vlastně polévku vaříme. Dnes ji budu mít také k obědu. už se těším!
mijaita
Pochutnala jsem si jako vždy. Miluju pepř a jíšku dělám na hnědém másle. Opět byla výborná.


havino
@elixir , ako u nás doslova, ešte málinko muškátového prichucujem, mali sme minulú sobotu
eviana
@elixir , milujem špargľu a všetko z nej i s ňou, táto Tvoja polievočka je už na pohľad lahodná a zamatovo jemná, musela chutiť úžasne, mňam :)
elixir
@mijaita teším sa, že recept mohol inšpirovať, aj mňa poteší, keď nájdem recept, ktorý pripomenie niečo, čo mám rada :) pridala si krásnu foto ♥
@havino @eviana dievčatá ďakujem za pristavenie a milé slová :)
tiginko
akurát v noci som si varila túto tvoju polievku na dnes do práce, nič iné ma nenapadlo také rýchle, špargľa (zelená) bola po ruke, a ostatné už nebol problém. Opiekla som si k tomu na "zahustenie" namarinované tofu, verím, že si dnes pochutím, v noci som len oblizovala a chutilo náramne
elixir
@tiginko žabka, aj ty si ma tak milo prekvapila :) a foto tiež krásna, mi s @mijaita robíte chúťky, tiež mi nejaká špargľa spí v chladničke, chcela som pôvodne so zemiakmi a sauce hollandaise, ale bude asi táto polievka :)
marikafil
dnes bola na obed, normálne síce zahusťujem polievky zemiakmi, ale teraz som pre zmenu vyskúšala s múkou. bola fantastická! hviezdičky sa ešte stále nedajú udeľovať, ale u mňa teda za plný počet:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia