Foto: nonna
Moja vynikajúca kamoška Varecháčka mi podarovala cícerovú múku. A tak som nabrala odvahu a skúsila svoju PRVÚ kreáciu vo sfére pečenia. Pretože skúseností veľa Zobraziť celý popisMoja vynikajúca kamoška Varecháčka mi podarovala cícerovú múku. A tak som nabrala odvahu a skúsila svoju PRVÚ kreáciu vo sfére pečenia. Pretože skúseností veľa v ňom nemám, nepúšťala som sa do tvorby v ňom. Darček ma ale vyprovokoval. A som urobila dobre, podarilo sa. Až som z toho sama "vyjavená". Väčšina fotiek bola robená pri neónke, takže sú horšej kvality, ale rozoznateľné.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
100 g kukuričné lupienky mleté |
|
1 ks |
|
200 g |
|
3 1/2 PL |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 ks stredne veľký |
|
1 3/4 dl |
|
1 ks na potretie |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny.
-
2
Mrkvu, petržlen očistíme a nahrubo nastrúhame. Cornflakesy pomelieme.
-
3
Zmiešame múky, cornflakesy, prášok do pečiva a nastrúhanú zeleninu.
-
4
V strede kôpky urobíme jamku a dáme do nej na plátky nakrájané, zmäknuté maslo, jogurt a nalejeme čaj.
-
5
Od okrajov nahrnieme zmes múk na tekuté suroviny a miesením vytvoríme najskôr mrvenicu, tú spojíme do cesta, šúľka.
-
6
Rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku 3,0mm.
-
7
Niečo povykrajujeme, ja som zvolila malé koliečka.
-
8
Ponatierame rozhabarkovaným vajíčkom a ozdobíme makom, rascou, čiernym korením. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri jej stiahnutí na minimum na cca 25 minút.
-
9
Takže, ponúknite sa.......
Diskusia k receptu