Sivoň americký na sardelách s kaparami

salinka - fotkasalinka, 9. decembra 2012
Sivoň americký na sardelách s kaparami
Foto: salinka

Recept som získala z Rakúska, chuť ma úplne očarila. Týmto spôsobom si môžte pripraviť akúkoľvek rybu. Pridávam recept, aby sme sa tuto predvianočnú dobu Zobraziť celý popisRecept som získala z Rakúska, chuť ma úplne očarila. Týmto spôsobom si môžte pripraviť akúkoľvek rybu. Pridávam recept, aby sme sa tuto predvianočnú dobu úplne nepresladili:-))) Navyše je veľmi rýchlo hotový a máme viac času na pečenie:-)

Suroviny

2 ks
 (v náleve)




Postup

  1. 1

    Rybie filety umyjeme a osušíme. Osolíme, posypeme korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.

    Sivoň americký na sardelách s kaparami - obrázok 1
  2. 2

    Naukladáme sardely a kapary a necháme pár hodín odstáť v chlade.

    Sivoň americký na sardelách s kaparami - obrázok 2
  3. 3

    Opečieme na panvici s horúcim olejom s obidvoch strán.

Diskusia k receptu

pivonka
@Salinka , sivoňa nepoznám. Asi má drobné kosti? My máme na Vianoce kapra, ale môj zať ho nemá rád kvôli kostiam. Chcela by som, aby aj on mal na tanieri rybiu pochúťku a tento recept vyzerá dobre a je rýchly. Bol by sivoň vhodný?
gordonko
@pivonka ....skús mu zohnať šťuku ,alebo zubáča vtedy si isto pochutí a kosti sa lahšie vyberú ako z kapra lebo ich majú menej ( ani unás kapor ,, nejde,, )
salinka
Dakujem za komentare:-)
@pivonka , v celej porcii som nasla jednu kost, teda vobec sa to neda porovnat s kaprom, pri tom si musim posediet dlhsie:-) Ale ja lubim vsetky ryby, takze aj zubaca zvladnem a ten ma teda kosti neurekom.
afataga
sardely mam rada, takze recept sa mi paci, len sa chcem opytat, ci urobili tie sardely pri opekani? asi sa trochu rozpadli
@pivonka ani filet zo sumca nema kosti a vlastne kazdy filet by mal byt bez kosti
pivonka
Ďakujem všetkým za tipy. Zorientujeme sa podľa ponuky.
salinka
@afataga , sardely sa nestihli rozpadnúť, pretože je to pomerne rýchlo hotové. Akurát niektoré odpadli a potom som ich dala na tanier spolu s rybou. Dodáva to naozaj zaujímavú chuť.
honestka
nabuduce skus dat sarelky pod rybu- pekne sa ti rozpustia a s kaparami a naviac koprom su fantastika kombinacia. ryby zboznujeme v kazdej uprave aj pretoze su rycho hotove.
nonna
BRAVOOOOOOOOOOOOOOO!!!!! Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko.
nonna
A nielen mne, ale aj mojim Us kamošom na FBčku. Takže GRATULÁCIA!
nonna
Neni zač, dobré a kvalitné TREBA propagovať a posúvať ďalej a podeliť sa o TO!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia