Foto: hates
nedá mi aby som sa s Vami nepodelila o tento recept,sama som neverila že z toho môže vzniknúť majonéza ale je to tak.
1 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Všetko dáme do nádoby najlepšie do 7 decového pohára a šľaháme tyčovým mixérom asi 20 sekúnd a vznikne nám takáto krásna hustá a hlavne chutná majonéza. Vyskúšajte určite sa to oplatí a nesklame Vás to. Dobrú chuť
hoci ani jedno nie je to prave, pre rozne priciny moze vsak byt.
Absolutne nechapem Varechu je tu asi 10 podobnych receptov na majonezu bez vajiciek a podobne recepty ukazuje sopsky salat ,hubove knedlicky, nech to radsej nedavaju na bok lebo je to totalny bordel a clovek si nemoze porovnat podobne recepty totalny chaos ten filter je nastaveny ako sranda nie ako pomoc (:-
A tato ukazuje tekvicovy privarok ???
skusim pridat aj obrazok z boku.:
ja by som bola tiez rada, keby vychytalo recepty, ktore maju iba minimalne zmeny v hufe tych uz uverejnenych davno. niekedy staci dat si do vyhladavaca.
AVsak na rozdiel od nas su tu varechaci, ktori publikuju vsetko co "dnes uvaria" a ma to uspech. tazko teda vyhoviet ...
Najlepšie by to asi urobil ten Pán dokonalý, ukrývajúci sa pod prezývkou @2010
presne preto nepridavam recepty ani ja, aby to co tu jeme nevyzeralo akoze "machrovanie" . prijemny den anyway.
@2010 a @honestka ake machrovanie ??????? ved to je uplne normalne,ze slovensko ako krajina je v dovoze potravin dost ale dost v pozadu :-) ja mam len 26 ale ked sa zamyslim co sa dalo kupit u nas cca 10 rokov dozadu a co sa da kupit teraz tak je v tom riadny ale riadny rozdiel,aj vacsina ludi co tu pridava recepty tak pouziva suroviny ktore pred par rokmi ani nevedeli co to je a na co sa to pouziva.Moderna doba je davat potahovky na torty ...kedy sa to pred tym u nas robilo???? .... alebo,ze parmezan musi byt na cestoviny....kedysi bol dobry aj Eidam na spagety ....takze ty co tu tocia,ze na SK take suroviny nemate a vy sa tu len predvadzate tak by sa mali trosku nad sebou aj zamysliet,ze o com vlastne hovoria lebo neverim tomu,ze nakupuju len veci co nakupovali pred 20 timi rokmi a z toho varia .... plus co su vlastne slovenske potraviny???? ked aj tak vsetko bolo k nam dovezene z inych krajin ci uz pred par alebo 1000 rokmi :-) a u nas sa to len udomacnilo :-)
Je to super, vyskúšajte.
No ako hovorím - vyskúšame.
A daj ešte takéto úsporné recepty. Je kríza ......... a bude ešte väčšia.
S pozdravom @Helica
A k tej majonéze, nevadí, že už tu je, opakovanie je matkou múdrosti,a spoň si recept pripomernieme, len by som bola rada, ak by si, @hates , reagovala a odpovedala na dotazy, aj mňa by zaujímali tie odpovede.
A v2010, nehnevaj sa, idú Vianoce, tak......
slahaj tak ako som napisala-tahaj akoby od spodu k vrchu pohara v ktorom to robis.
je zname ze cim menej fat /aj late krem na kavu/ sa lepsie vyslaha z 1% ako z 3% homo milk.
/fat - smotana? v mlieku=hustota kremu/.
) . Potrebne boli vysoké otáčky a (akolo 14 000 rpm) a tvar šlahacej násady. Pri daných otáčkach dochádza k optimálnemu vyšľahaniu (mlieko a vzduch na šlahačku ,kde je potrebné aby v mlieku (0,5%-1%) boli krištáliky ľadu a vzniká hetorogéna zmes - v tomto prípade niečo medzi suspenziou a penou). Šľahačka nemá dlhú trvácnosť k rozpadu sochádza do niekoľko minút, ale je ideálna na ovoie alobo do kávy kde sa možete popýšiť že tam nie je skoro žiaden tuk :) . Majonéza je na základe emulzie (heterogena zmes kvapalim , olej a mlieko + to ostatne na ochutenie). Da to aj na inom zariadení napríklad Braun (trvácnosť je dostatočná na prípravu šalátov ...). Tu je článok k produktu mixsy delikatesy.etrend.sk/kuchyne-vybavenie/co-dokaze-a-nedokaze-...
odpovedala som na otazky použila som 1,5 percentné mlieko tyčový mixer,chuť mlieka nie je vobec citiť,a ako dlho vydrží neviem lebo u nas nevydrží ale myslím si že ked tam nie su vajcia tak dlho
@An3da (4.1.2016 19:54)