nedá mi aby som sa s Vami nepodelila o tento recept,sama som neverila že z toho môže vzniknúť majonéza ale je to tak.
1 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Všetko dáme do nádoby najlepšie do 7 decového pohára a šľaháme tyčovým mixérom asi 20 sekúnd a vznikne nám takáto krásna hustá a hlavne chutná majonéza. Vyskúšajte určite sa to oplatí a nesklame Vás to. Dobrú chuť
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
hoci ani jedno nie je to prave, pre rozne priciny moze vsak byt.
Absolutne nechapem Varechu je tu asi 10 podobnych receptov na majonezu bez vajiciek a podobne recepty ukazuje sopsky salat ,hubove knedlicky, nech to radsej nedavaju na bok lebo je to totalny bordel a clovek si nemoze porovnat podobne recepty totalny chaos ten filter je nastaveny ako sranda nie ako pomoc (:-
A tato ukazuje tekvicovy privarok ???
skusim pridat aj obrazok z boku.:
ja by som bola tiez rada, keby vychytalo recepty, ktore maju iba minimalne zmeny v hufe tych uz uverejnenych davno. niekedy staci dat si do vyhladavaca.
AVsak na rozdiel od nas su tu varechaci, ktori publikuju vsetko co "dnes uvaria" a ma to uspech. tazko teda vyhoviet ...
Najlepšie by to asi urobil ten Pán dokonalý, ukrývajúci sa pod prezývkou @2010
presne preto nepridavam recepty ani ja, aby to co tu jeme nevyzeralo akoze "machrovanie" . prijemny den anyway.
@2010 a @honestka ake machrovanie ??????? ved to je uplne normalne,ze slovensko ako krajina je v dovoze potravin dost ale dost v pozadu :-) ja mam len 26 ale ked sa zamyslim co sa dalo kupit u nas cca 10 rokov dozadu a co sa da kupit teraz tak je v tom riadny ale riadny rozdiel,aj vacsina ludi co tu pridava recepty tak pouziva suroviny ktore pred par rokmi ani nevedeli co to je a na co sa to pouziva.Moderna doba je davat potahovky na torty ...kedy sa to pred tym u nas robilo???? .... alebo,ze parmezan musi byt na cestoviny....kedysi bol dobry aj Eidam na spagety ....takze ty co tu tocia,ze na SK take suroviny nemate a vy sa tu len predvadzate tak by sa mali trosku nad sebou aj zamysliet,ze o com vlastne hovoria lebo neverim tomu,ze nakupuju len veci co nakupovali pred 20 timi rokmi a z toho varia .... plus co su vlastne slovenske potraviny???? ked aj tak vsetko bolo k nam dovezene z inych krajin ci uz pred par alebo 1000 rokmi :-) a u nas sa to len udomacnilo :-)
Je to super, vyskúšajte.
No ako hovorím - vyskúšame.
A daj ešte takéto úsporné recepty. Je kríza ......... a bude ešte väčšia.
S pozdravom @Helica
A k tej majonéze, nevadí, že už tu je, opakovanie je matkou múdrosti,a spoň si recept pripomernieme, len by som bola rada, ak by si, @hates , reagovala a odpovedala na dotazy, aj mňa by zaujímali tie odpovede.
A v2010, nehnevaj sa, idú Vianoce, tak......
slahaj tak ako som napisala-tahaj akoby od spodu k vrchu pohara v ktorom to robis.
je zname ze cim menej fat /aj late krem na kavu/ sa lepsie vyslaha z 1% ako z 3% homo milk.
/fat - smotana? v mlieku=hustota kremu/.
) . Potrebne boli vysoké otáčky a (akolo 14 000 rpm) a tvar šlahacej násady. Pri daných otáčkach dochádza k optimálnemu vyšľahaniu (mlieko a vzduch na šlahačku ,kde je potrebné aby v mlieku (0,5%-1%) boli krištáliky ľadu a vzniká hetorogéna zmes - v tomto prípade niečo medzi suspenziou a penou). Šľahačka nemá dlhú trvácnosť k rozpadu sochádza do niekoľko minút, ale je ideálna na ovoie alobo do kávy kde sa možete popýšiť že tam nie je skoro žiaden tuk :) . Majonéza je na základe emulzie (heterogena zmes kvapalim , olej a mlieko + to ostatne na ochutenie). Da to aj na inom zariadení napríklad Braun (trvácnosť je dostatočná na prípravu šalátov ...). Tu je článok k produktu mixsy delikatesy.etrend.sk/kuchyne-vybavenie/co-dokaze-a-nedokaze-...
odpovedala som na otazky použila som 1,5 percentné mlieko tyčový mixer,chuť mlieka nie je vobec citiť,a ako dlho vydrží neviem lebo u nas nevydrží ale myslím si že ked tam nie su vajcia tak dlho
@An3da (4.1.2016 19:54)