Sojové mäso s pórkom, hráškom a kuskusom fotorecept
Foto: miamia
Rýchly, chutný a zdravý obed... :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 bal. |
|
1 ks (väčší) |
|
400 g mrazený |
|
2 l horúca |
|
2 kocky |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Na kuskus: | |
1 ks (500g balenie) |
|
1 l horúca |
|
1 kocka (nemusí byť) |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si hlavné suroviny...
-
2
Vo väčšom hrnci zalejeme dve balenia sójových kociek horúcou vodou, v ktorej sme rozmiešali bujón (dávam extra silný mäsový, ale môže byť i zeleninový). Premiešame a necháme postáť 10-15 minút, kým sa sójové kocky nenapijú. Výrazne zväčšia objem, preto ten väčší hrniec. :)
-
3
Medzitým si nakrájame pór na kolieska a osmažíme ho na troche oleja...
-
4
Po chvíľke pridáme aj hrášok (može byť sterilizovaný, ja som mala mrazený) a chvíľu podusíme...
-
5
Pridáme pripravené sójové kocky, kari korenie a spolu dusíme cca 20 minút. Pokiaľ nechceme veľa šťavy, môžeme ju pred pridaním kociek zliať (ja ju nechávam a zahusťujem na záver kukuričným škrobom). Hotové jedlo možno ešte ochutiť soľou a korením, v závislosti od použitého bujónu (ja už ten extra silný nezvyknem dochucovať).
-
6
Kým sa varí mäso, pripravíme si kuskus. Suchú zmes nasypeme do hrnca (pozor, tiež zväčší objem) a zalejeme ju horúcou vodou v pomere 1:2. Ak chceme výraznejšiu chuť, môžeme v horúcej vode predtým rozpustiť bujón alebo použiť ľubovoľné korenie (napr. vegetu, kurkumu, a pod.). Pokiaľ nepoužijeme bujón, treba vodu osoliť.
-
7
Zamiešame a necháme postáť cca 15 minút, kým kuskus vsiakne vodu a zmäkne. Pomedzi to môžeme masu ešte raz premiešať...
-
8
Hotovo, prajem dobrú chuť! :)
dakujem :)
varecha.pravda.sk/profil/bozulka/...
toto ti bude chutiť, majú to radi aj moji chlapi doma...voní im to po mäse, vďaka bujónu... :D