Hrušková kuracia pečeň

elixir - fotkaelixir, 7. decembra 2012
Hrušková kuracia pečeň
Foto: elixir

Mala som doma pečeň, hrušku a chceli sme rýchly obed... chcela som vykúmať niečo, čo sme ešte nemali...a tak vzniklo toto jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 PL
1 ks (alebo iná)
100 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme cibuľku a dáme opekať na masle.

    Hrušková kuracia pečeň - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si očistíme a nakrájame kuraciu pečeň. Keď je cibuľka hotová, pridáme pečeň do hrnca a opekáme.

    Hrušková kuracia pečeň - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa nám zdá dostatočne prepečená, podlejeme ju vodou a dusíme 10 minút. Po piatich minútach k nej pridáme hrušku, ktorú sme si nakrájali a spolu dusíme.

    Hrušková kuracia pečeň - obrázok 3
  4. 4

    Po 10 minútach pridáme smotanu s koreniami a soľou, rozmiešame a necháme prevrieť. Nachystáme na tanierik s nami volenou prílohou a môžeme servírovať.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
wuaau, to musí byť skvelé...hrušky som ešte neskúšla, ale s jablkom sú tiež výborné.-) super recept.-)
Ďakujem @izka... tiež som už mala s jabĺčkovým pyré v jedálni, kam chodievame na obedy, keď sme v office. Najskôr som len prekvapene pozerala, keď som si prečítala, že pečienka s pyré, ale keď som to zjedla, oblizovala som sa až za ušami. Ak to niekedy skúsim, pridám recept, ak to čo mi vznikne bude stáť za to. :)