Granadírsky pochod fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 9. decembra 2012
Granadírsky pochod (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Dnešný obedík:)).....cestoviny možte samozrejme aj kupiť no domáce nenahradí nič:-

2
porcie
40 minút
príprava
15 bez zemiakov minút
tepelná úprava

Suroviny

Cestovina:
150 - 200 g
1 kus
podľa potreby
Zemiaky:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme si uvariť zemiaky v šupke:)(alebo ich očistíme nakrájame a dáme ich uvariť do osolenej vody):)))) Z múky vajca a vody urobíme cesto ktoré necháme pod miskou zvlhnúť

    Granadírsky pochod (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vyvaľkáme

    Granadírsky pochod (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Porozkrájame na pásiky

    Granadírsky pochod (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naukladáme na seba a krájame väčšie štvorčeky:)

    Granadírsky pochod (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nahadžeme do vriacej posolenej vody:)premiešame aby sa nezlepili

    Granadírsky pochod (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Precedíme

    Granadírsky pochod (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    uvarene zemiaky ošupeme nakrájame na stredne až malé kúsky.

    Granadírsky pochod (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    očistíme cibuľu rozpálime na panvici olej alebo masť a opražíme na nej cibuľku do zlatista.

    Granadírsky pochod (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď je cibuľka hotová, pridáme červenú papriku. Počkáme, kým paprika pustí trochu farby a môžeme pridať zemiaky aj cestoviny.Premiešame a necháme pár minút na panvici, aby sa chute spojili.

    Granadírsky pochod (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podávame s kyslou uhorkou ja si posypávam syrom:))) Dobrú chuť :) Možme aj zapekať: Granadír vložíme do hlbšieho pekáča a v rúre na strednom stupni zapečieme priblížne 30 minút.ja si ho posypávam syrom celý:D.......ale ten tradičný mi chutí viac:-*neviem rečo ked je to to iste:D

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
granadír robievam iba ked mi ostane cestovina, väcsinou den po fazulovici so slizami a cibulu krajam na mesiaciky, mame radi ked je chrumkava a hotovy este zapekam, k tomu pohar mlieka a a cervenu repu
Grenadír v tejto forme nepoznám. U nás sa robí tak, že sa urobí zemiakový paprikáš, uvaria sa fliačky a spolu sa to pomieša, podávame k tomu kyslé uhorky.
A u nás sa varí presne takto, z varených zemiakov a domácich šiflíkov (spisovne fliačkov). Keď popražím cibuľku a pridám papriku, rovno prisypem soli a najprv zmiešam šíflíky s tou cibuľovou masťou. Až potom pridávam zemiaky, lebo keď som ich dávala prvé, alebo naraz so šíflíkmi, zle sa mi to miešalo a ani soľ sa nerozložila rovnomerne. Takto sa zemiaky po mastných šiflíkoch len tak šmyknú, jedna radosť.
Toto jednoduché jedlo mám veľmi rada a vôbec neviem, prečo ho mávame tak raz za dva roky.
Ja ho robím ako @gubics , síce som písala ku každému tomuto receptu ale môžem zopakovať - na drobno nakrájenej cibuľke s ml. paprikou si podusím na malé kúsky nakrájené zemiaky domäkka, podlievam len máličko, po lyžici vody ( moja mama nepodlievala, ale miešala), potom mierne vareškou pomačkám, žiadna kaša, ako sa tu spomína, a do toho dám uvarené fliačky. Samozrejme, ide tam soľ a korenie. Myslím, že aj chuťou sa trochu líšia od tých, kde sa varia zemiaky zvlášť a len sa zmiešajú dokopy. A nemali by byť ani veľké kusy, ale ani kašovité.

Pridaj komentár k receptu: