Foto: kajusiqq
Dnešný obedík:)).....cestoviny možte samozrejme aj kupiť no domáce nenahradí nič:-
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme si uvariť zemiaky v šupke:)(alebo ich očistíme nakrájame a dáme ich uvariť do osolenej vody):)))) Z múky vajca a vody urobíme cesto ktoré necháme pod miskou zvlhnúť
-
2
Cesto vyvaľkáme
-
3
Porozkrájame na pásiky
-
4
Naukladáme na seba a krájame väčšie štvorčeky:)
-
5
Nahadžeme do vriacej posolenej vody:)premiešame aby sa nezlepili
-
6
Precedíme
-
7
uvarene zemiaky ošupeme nakrájame na stredne až malé kúsky.
-
8
očistíme cibuľu rozpálime na panvici olej alebo masť a opražíme na nej cibuľku do zlatista.
-
9
Keď je cibuľka hotová, pridáme červenú papriku. Počkáme, kým paprika pustí trochu farby a môžeme pridať zemiaky aj cestoviny.Premiešame a necháme pár minút na panvici, aby sa chute spojili.
-
10
Podávame s kyslou uhorkou ja si posypávam syrom:))) Dobrú chuť :) Možme aj zapekať: Granadír vložíme do hlbšieho pekáča a v rúre na strednom stupni zapečieme priblížne 30 minút.ja si ho posypávam syrom celý:D.......ale ten tradičný mi chutí viac:-*neviem rečo ked je to to iste:D
Good job!
Toto jednoduché jedlo mám veľmi rada a vôbec neviem, prečo ho mávame tak raz za dva roky.