Foto: elixir
Veľmi jednoduché a super rýchle jedlo, mäsko na vínku s ovocím.
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme, na rezančeky nakrájame mäsko, osolíme a okoreníme. Na panvici poprášime zľahka múkou a opečieme 5 minút na masielku. Medzitým nakrájame aj pór.
- 2
Pridáme kolieska póru a podlejeme vínom, dobre premiešame. Necháme víno odpariť. Potom podlejeme kuracím vývarom, pridáme curry, cukor a 5 minút podusíme.
- 3
Po 5 minútach dáme aj nakrájanú broskyňu dusiť k mäsku, tentoraz na 2 minúty. Hlavne je dôležité nedať ju hneď na začiatku, keď podlievame vínom, lebo by stratila svoju chuť a nasiakla tú vínovú. Podávame s prílohou.
- 2
a vinko tomu jedlu prida smrnc.
Na jednom mieste kde som chodieval zabyjat prasa
som premiesal biele vino z cesnakom nalial som to na zomlete mäso a potom sme to miesali aj z paprikou atd.
Bol to gazdov recept,ked zeny k vecery piekly klobasky
rozvoniavalo to fantasticky.To vinko tam pasuje aj v tvojom recepte.Mne sa paci gratulujem ukladam
Dakujem