Foto: helca103
Dostala sa mi do rúk kniha Petra Novotného a zaujalo ma tam niekoľko receptov - no nevyskúšaj to :-) Takže aj názov je pôvodný, Zobraziť celý popisDostala sa mi do rúk kniha Petra Novotného a zaujalo ma tam niekoľko receptov - no nevyskúšaj to :-) Takže aj názov je pôvodný, ale prečo sa tak volá netuším, možno kvôli super chuti.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
2 ks (v šupke varené) |
|
1 ks (surové) |
|
4 strúčiky |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
2 - 3 cm (čerstvý) |
|
|
|
|
|
Na vyprážanie: | |
alebo olej |
|
Postup
-
1
Podľa tohoto receptu som robila, je tam aj polievkové korenie ale to som vynechala.
-
2
V šupke uvarené zemiaky, nastrúhaný zázvor som zmiešala zo všetkými surovinami a vytvarovala malé guľky. Zatiaľ som ich len vyprážala lebo som ich robila prvý krát a nevedela som ako sa budú správať, ale na budúce skúsim v rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.
-
3
Vypražila som z oboch strán a dala na kuchynskú papierovú utierku aby sa odsal všetok prebytočný tuk. Ja som ich jedla len s paradajkami, každý si pridá prílohu podľa vlastnej chuti. Podľa mňa by sa celkom hodili aj na Silvestra ako jednohubky. Výborné sú aj studené len tak samotné.
@3sandra3 ten názov je pôvodný ja som h len odpísala z knihy
@atafaga všetko zo zázvorom musím vyskúšať a toto je naozaj super
@tatranka veru tak, chutili aj za studena, možno práve ten zázvor tomu dáva anjelskú chuť
Zaujímavý recept!
Ja by som ich nedával do rúry,bál by som sa,ze ostanú
suché.Ale to je iba moj nazor.Ale je to zaujímavy
recept ktory si ulozím,vdaka