Anjelské guľôčky fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 9. decembra 2012
Anjelské guľôčky (fotorecept)
Foto: helca103

Dostala sa mi do rúk kniha Petra Novotného a zaujalo ma tam niekoľko receptov - no nevyskúšaj to :-) Takže aj názov je pôvodný, Zobraziť celý popisDostala sa mi do rúk kniha Petra Novotného a zaujalo ma tam niekoľko receptov - no nevyskúšaj to :-) Takže aj názov je pôvodný, ale prečo sa tak volá netuším, možno kvôli super chuti.

5
porcií
20 minút
príprava
4-6 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks (v šupke varené)
1 ks (surové)
4 strúčiky
1 ČL
podľa chuti
2 - 3 cm (čerstvý)
Na vyprážanie:
 alebo olej




Postup

  1. 1

    Podľa tohoto receptu som robila, je tam aj polievkové korenie ale to som vynechala.

    Anjelské guľôčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V šupke uvarené zemiaky, nastrúhaný zázvor som zmiešala zo všetkými surovinami a vytvarovala malé guľky. Zatiaľ som ich len vyprážala lebo som ich robila prvý krát a nevedela som ako sa budú správať, ale na budúce skúsim v rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.

    Anjelské guľôčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypražila som z oboch strán a dala na kuchynskú papierovú utierku aby sa odsal všetok prebytočný tuk. Ja som ich jedla len s paradajkami, každý si pridá prílohu podľa vlastnej chuti. Podľa mňa by sa celkom hodili aj na Silvestra ako jednohubky. Výborné sú aj studené len tak samotné.

    Anjelské guľôčky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

izabella929
Helca , tiež sme mali dnes tento obed so zemiakovou kašou.-) krásne gulôčky.-))
afataga
fiha tie musia byt vyborne, zaujimava kombinacia s tym zazvorom
tatranka
Pekne spracovaný recept.A ak vravíš že asi podľa chuti majú svoj názov,určite sú veľmi chutné - anjelské.
ariela6
no dnes som tiez robila faširky manžel ich velmi velmi oblubuje a toto je nieco trochu ine tiez vyskušam
helca103
@izabelka máme podobné chute :-)
@3sandra3 ten názov je pôvodný ja som h len odpísala z knihy
@atafaga všetko zo zázvorom musím vyskúšať a toto je naozaj super
@tatranka veru tak, chutili aj za studena, možno práve ten zázvor tomu dáva anjelskú chuť
garanco
...no, kto by čakal, že Anjelské guľôčky medzi tou kopou sladkých receptov, sú z mäsa...?
Zaujímavý recept!
mesiar50
Dobre si to zmákla,sú perfektné.
Ja by som ich nedával do rúry,bál by som sa,ze ostanú
suché.Ale to je iba moj nazor.Ale je to zaujímavy
recept ktory si ulozím,vdaka
helca103
@mesiar50 , ďakujem za tvoj názor. Vďaka zemiakom je cestíčko dosť šťavnaté a mne osobne vyprážanie nevadí. Veď naši predkovia len vyprážali a nepoznali také choroby ako sú dnes, ale všetko treba raz vyskúšať :-)
mariaklara
Vôňa určite ohromná, my sme dnes mali fašírky so zajaca, tam som tiež pridávala bôčik. Toto si ukladám.
helca103
zajaca som už dávno nejedla ale kedysi sme ich mali aj 2x do týždňa na rôzne spôsoby.Ja som mala veľmi rada zajačiu polievku a potom mäsko len s paradajkovou omáčkou.Bolo to mňam....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia