Blíži sa čas vianoc. Čas prejedania sa maškrtiek a relaxovania pred telkou.
40 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pšeno si prepláchneme aspoň 3x v horúcej vode, aby stratilo horkosť. Dáme variť v pomere 1 diel pšena=3 diely tekutiny (v našom prípade smotana a voda).Pridáme škoricu, vanilkový cukor, alebo 1 vanilkový struk - prekrojiť. Varíme asi 15 minút. Vypneme a necháme ho odpočívať.
- 2
Keď je pšeno vlažné pridáme tvaroh, med, mandle (môžeme nahradiť mletými lieskovými orieškami + mandľová aroma -pár kvapiek, kôli vôni :) ) a zamiešame.
- 3
Z vytvorenej hmoty tvarujeme guľky, obalíme v kokose a položíme do papierových košíkov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu