Foto: benyy20
Ďalší recept od skúsenej americkej kuchárky-Laura Vitale. Laura žije aj so svojím manželom v USA,ale vyrastala v Taliansku,až neskôr sa spolu s otcom presťahovali Zobraziť celý popisĎalší recept od skúsenej americkej kuchárky-Laura Vitale. Laura žije aj so svojím manželom v USA,ale vyrastala v Taliansku,až neskôr sa spolu s otcom presťahovali do USA. Keďže je rodená talianka,urobiť super pravú "italiano" pizzu má určite v malíčku. A tu je jej recept a pár rád ako urobiť chrumkavú a tenkú pizzu. Dobrú chuť :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 1/2 hrnček |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
1 PL (najlepšie olivový) |
|
1 hrnček (teplá) |
|
Kvások : | |
1/2 (kocka) |
|
1/2 hrnček (teplá) |
|
Rajčinový podklad: | |
2 konzervy (malé) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(kto chce, ale len trochu) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Urobíme si kvások a necháme nakysnúť.
- 2
Kvások pridáme k ostatným surovinám a cesto miesime 10 minút. Ja som to dal do pekárničky na program "Miesenie" a nechal som cesto vymiesiť tam. Cesto necháme vykysnúť.
- 3
Rúru si predhrejeme na najvyššiu možnú teplotu(u mňa sa dá najviac na 275 st.),ale aby hrialo len zo spodku. Pripravíme si ostatné veci,ktoré použijeme ako oblohu pizze. To je na Vás,akú chcete,takú urobíte.
- 4
Vykysnuté cesto rozdelíme buď na 2 bochníky (2x veľká okrúhla) alebo na 3 (3x stredne veľká),alebo na toľko,aké veľké pizze chcete. Bochníky si buuď vyvaľkáme,alebo kto má odvahu,nech skúsi urobiť pizzu rukami. Ja som to vyskúšal,a celkom sa mi to darilo. Ako sa to má robiť nájdete vo videu. Cesto prenesime na plech. !!! POZOR !!! Cesto dávame na opačnú stranu plechu,a plech pred tým dáme do rúry,aby bol nahriaty na rovnakú teplotu,aká je v rúre. Dajte si pozor,aby ste sa nepopálil ! ! ! A teraz musíme pracovať rýchlo ! Dáme rajčinový podklad,oblohu a pečieme do zlatista (u mňa : 8-12 min). A pravá talianska pizza je hotová. Na obrázku je syrová,šunková a tuniaková. :)
- 5
Rajčinový podklad : všetko spol zmiešame,a dochutím podľa vlastnej chuti. A tu nájdete video : http://www.youtube.com/watch?v=RAOgl-Sv09U
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
taktiez pouzit kukuricu je asi len novodobym zvykom.
čo sa týka oblohy si myslím že každému podľa chuti...osobne som bola v taliansku veľa krát a nie je pravda žeby nepoužívali napríklad kukuricu... preboha veď robia pizzu so zemiakmi na vrchu..a to tiež nie je zrovna naša originálna potravina...:D