Kyslá čínska polievka s vajcovou závarkou a s tofu
Foto: sadell
Táto polievka nie je tradičná čínska ostrokyslá polievka, ale je tiež veľmi chutná. Originál mnou neupravený recept sa nachádza v knihe "Všetko o čínskej Zobraziť celý popisTáto polievka nie je tradičná čínska ostrokyslá polievka, ale je tiež veľmi chutná. Originál mnou neupravený recept sa nachádza v knihe "Všetko o čínskej kuchyni".
porcií
Postup
-
1
Huby zalejeme teplou vodou a necháme ich asi 10 minút zmäknúť.
- 2
Medzitým si v miske ušľaháme 1 vajce s 15 g kukuričného škrobu. Do zmesi pridáme na malé kocky nakrájané tofu, trochu to osolíme, pomiešame a necháme postáť. Ďalej si pripravíme pór. Očistíme ho a pokrájame na drobno. Po 10 minútach vyberieme huby z vody a pokrájame ich na malé kúsky.
- 3
Vo woku rozpálime olej, vložíme naň tofu a vyprážame do zlatista. Po vypražení tofu vyberieme, v prípade potreby dolejeme olej a krátko opražíme huby, do ktorých pred koncom pridáme sójovú omáčku.
- 4
K hubám prilejeme vývar, ktorý by pred priliatím nemal byť úplne dosolený, pretože na začiatku solíme tofu a sójová omáčka je tiež slaná. Vývar privedieme do varu. Do vývaru pridáme rozmiešaný škrob s vodou a necháme ho povariť asi 2 minúty, kým polievka nezhustne. Pridáme tofu a po prevarení dochutíme soľou ak je potrebné.
- 5
Do vedľajšej misy dáme ocot, korenie, sezamový olej, pór a 1 vajce. Všetko dôkladne premiešame. Zmes pridáme do vývaru a hneď odložíme z ohňa. Ihneď podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu