Foto: elixir
Tento quiche dnes u nás vznikol, lebo sa zdal byť dobrým spôsobom ako použiť zvyšné ružičky... :) Čosi pre skalných fanúšikov ružičkového kelu.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
50 g (mleté) |
|
|
|
Na vrch: | |
3 ks |
|
2 plátky |
|
200 g |
|
Na zaliatie: | |
150 ml |
|
1 čl |
|
|
|
|
|
3 ks |
|
Na posypanie: | |
25 g (mleté) |
|
Postup
-
1
Na úvod: pôvodne som to pripravila takto - 450 g ružičkového kelu a 1 stredne veľká cibuľa. Keď sme to papali, chuťovo to bolo dobré, ale chýbal tomu "džús", preto by som nabudúce ubrala kelu a pridala cibuľky, tak ako som to uviedla v časti "Suroviny" v recepte. Kel by som po uvarení rozkrojila na štvrtinky a spravila súvislejšiu, tenšiu vrstvu. Takže recept tak aj napíšem.
Dáme si variť ružičkový kel... kto chce, môže pridať aj soľ. -
2
Z múky, masla, soli, vajíčka a mletých vlašských orechov si vymiešame cesto...
-
3
... ktoré dáme do chladničky na 20 minútiek.
-
4
Na troške masla si opečieme cibuľku do zlatista a odstavíme. Odstavíme ružičkový kel, vyberieme ho a necháme chladiť.
-
5
Zo smotany, horčice, soli, čierneho korenia a 3 vajíčok si vymiešame zálev. Nakrájame si syr na menšie časti.
-
6
Cesto si po 20 min z chladničky vyberieme a rozvaľkáme na priemer 28-30 cm.
-
7
Šupneme ho do formy s priemerom 26 cm...
-
8
Na cesto rozložíme ružičkový kel nakrájaný na štvrtinky, cibuľku, na to syr a zálev a posypeme vlašskými orechami. Takto to vyzeralo, keď to šlo do rúry...
-
9
A takto to vyzeralo keď to z nej vyšlo... Dáme na tanieriky a môžeme servírovať. Mali sme k tomu kvasnicové ovocné pivko, pasovalo to pekne.
Keď to urobím znovu niekedy, podľa tejto vylepšenej verzie, upravím aj recept a niektoré fotky.
Ale aspoň som sa zase raz čosi naučila... :)
@lusinkab : to znie veru dobre... :)