Tento quiche dnes u nás vznikol, lebo sa zdal byť dobrým spôsobom ako použiť zvyšné ružičky... :) Čosi pre skalných fanúšikov ružičkového kelu.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g (mleté) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na vrch: | |
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 plátky | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| Na zaliatie: | |
| 150 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Na posypanie: | |
| 25 g (mleté) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na úvod: pôvodne som to pripravila takto - 450 g ružičkového kelu a 1 stredne veľká cibuľa. Keď sme to papali, chuťovo to bolo dobré, ale chýbal tomu "džús", preto by som nabudúce ubrala kelu a pridala cibuľky, tak ako som to uviedla v časti "Suroviny" v recepte. Kel by som po uvarení rozkrojila na štvrtinky a spravila súvislejšiu, tenšiu vrstvu. Takže recept tak aj napíšem.
Dáme si variť ružičkový kel... kto chce, môže pridať aj soľ.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Z múky, masla, soli, vajíčka a mletých vlašských orechov si vymiešame cesto...
                                                     - 
                                                    3
                                                    
... ktoré dáme do chladničky na 20 minútiek.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Na troške masla si opečieme cibuľku do zlatista a odstavíme. Odstavíme ružičkový kel, vyberieme ho a necháme chladiť.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Zo smotany, horčice, soli, čierneho korenia a 3 vajíčok si vymiešame zálev. Nakrájame si syr na menšie časti.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Cesto si po 20 min z chladničky vyberieme a rozvaľkáme na priemer 28-30 cm.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Šupneme ho do formy s priemerom 26 cm...
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Na cesto rozložíme ružičkový kel nakrájaný na štvrtinky, cibuľku, na to syr a zálev a posypeme vlašskými orechami. Takto to vyzeralo, keď to šlo do rúry...
                                                     - 
                                                    9
                                                    
A takto to vyzeralo keď to z nej vyšlo... Dáme na tanieriky a môžeme servírovať. Mali sme k tomu kvasnicové ovocné pivko, pasovalo to pekne.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Keď to urobím znovu niekedy, podľa tejto vylepšenej verzie, upravím aj recept a niektoré fotky.
Ale aspoň som sa zase raz čosi naučila... :)
@lusinkab : to znie veru dobre... :)