Quiche s ružičkovým kelom

elixir - fotkaelixir, 5. decembra 2012
Quiche s ružičkovým kelom
Foto: elixir

Tento quiche dnes u nás vznikol, lebo sa zdal byť dobrým spôsobom ako použiť zvyšné ružičky... :) Čosi pre skalných fanúšikov ružičkového kelu.

4
porcie
35 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
50 g
100 g
1 ks
50 g (mleté)
Na vrch:
3 ks
2 plátky
200 g
Na zaliatie:
150 ml
1 čl
3 ks
Na posypanie:
25 g (mleté)




Postup

  1. 1

    Na úvod: pôvodne som to pripravila takto - 450 g ružičkového kelu a 1 stredne veľká cibuľa. Keď sme to papali, chuťovo to bolo dobré, ale chýbal tomu "džús", preto by som nabudúce ubrala kelu a pridala cibuľky, tak ako som to uviedla v časti "Suroviny" v recepte. Kel by som po uvarení rozkrojila na štvrtinky a spravila súvislejšiu, tenšiu vrstvu. Takže recept tak aj napíšem.

    Dáme si variť ružičkový kel... kto chce, môže pridať aj soľ.

    Quiche s ružičkovým kelom - obrázok 1
  2. 2

    Z múky, masla, soli, vajíčka a mletých vlašských orechov si vymiešame cesto...

    Quiche s ružičkovým kelom - obrázok 2
  3. 3

    ... ktoré dáme do chladničky na 20 minútiek.

    Quiche s ružičkovým kelom - obrázok 3
  4. 4

    Na troške masla si opečieme cibuľku do zlatista a odstavíme. Odstavíme ružičkový kel, vyberieme ho a necháme chladiť.

    Quiche s ružičkovým kelom - obrázok 4
  5. 5

    Zo smotany, horčice, soli, čierneho korenia a 3 vajíčok si vymiešame zálev. Nakrájame si syr na menšie časti.

    Quiche s ružičkovým kelom - obrázok 5
  6. 6

    Cesto si po 20 min z chladničky vyberieme a rozvaľkáme na priemer 28-30 cm.

    Quiche s ružičkovým kelom - obrázok 6
  7. 7

    Šupneme ho do formy s priemerom 26 cm...

    Quiche s ružičkovým kelom - obrázok 7
  8. 8

    Na cesto rozložíme ružičkový kel nakrájaný na štvrtinky, cibuľku, na to syr a zálev a posypeme vlašskými orechami. Takto to vyzeralo, keď to šlo do rúry...

    Quiche s ružičkovým kelom - obrázok 8
  9. 9

    A takto to vyzeralo keď to z nej vyšlo... Dáme na tanieriky a môžeme servírovať. Mali sme k tomu kvasnicové ovocné pivko, pasovalo to pekne.

    Quiche s ružičkovým kelom - obrázok 9

Diskusia k receptu

elixir
No, kiežby som to hneď spravila tak, ako som napísala recept, aby to bolo šťavnatejšie. :) Ako som to robila originálne, by som to už druhý raz neskúšala :P
Keď to urobím znovu niekedy, podľa tejto vylepšenej verzie, upravím aj recept a niektoré fotky.
Ale aspoň som sa zase raz čosi naučila... :)
jankavaskova
Dakujem za kelovu inspiraciu, mne chlapi len tak kel nezjedia, ale tieto "kise" im zatial idu :-)
lusinkab
Jej tak toto si teda ja hned pekne ukladam :-) velmi sa mi paci to cesto a aj ta plnka mnam :-) krasne nafotene a diky aj za rady,ze to malo malo dzusu ;-) mozno kel oprazit spolu na panvici aj s cibulkou a supnut do toho nejaku fajnu prerastanu slaninku :-)