prazdny

Mäsový nákyp

Bravčové mäso

Mäsko pomelieme spolu s cibuľkou, podusíme, okoreníme, vychladíme. zamiešame do masy namočenú žemlu...

prazdny

Jednoduchý šalát s fazuľou

Večera

Tento šalátik je naozaj suprový. Keď som objavila tento recept v jednom časopise, prítomnosť fazule...

prazdny

Šampiňónovo-smotanová omáčka

Cestoviny

Túto omáčku voláme aj ako "nepravá sviečková". Je rýchla, výborná a chutná.

prazdny

Morčacie krídla (z polievky) so zeleninovou omáčkou

Hlavné jedlá

Veľa krát som sa nevedel rozhodnúť, čo z uvareným mäsom z polievky. Väčšinou som ho použil...

prazdny

Valentínske prekvapenie

Večera

Skvelý tip na raňajky alebo večeru :D

prazdny

Politický zubáč

Hlavné jedlá

Prečo politický? Nuž, tieto Vianoce si ocko kúpil knižku Fešák nie som, ale variť viem...

prazdny

Baraní guláš s opekanými šúľancami

Hlavné jedlá

Syry, zemiaky, kapusta, plody a mäso z lesa... kuchyňa liptovských babičiek vlastne vôbec nebola fádna. Zapojili fantáziu, fortieľ...

prazdny

Pečená krkovička s červenou kapustou a zemiakovou knedľou

Bravčové mäso

Je to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce...

prazdny

Škoricové palacinky

Dezerty

Po dlhom hľadaní som konečne našla vyhovujúci recept na palacinkové cesto a vždy sa mi podaria...

prazdny

Špízy z bravčového mäsa

Bravčové mäso

Všetky suroviny si nakrájame na kúsky. Mäso je dobré osoliť, okoreniť a zmiešať v miske...

prazdny

Morčacie žľazy s tvarohovými rezancami

Hlavné jedlá

Toto jedlo som dnes pripravoval prvý krát a bolo docela chutné.

prazdny

Cestoviny s omáčkou

Cestoviny

Rýchle a chutné jedlo z vlastnej tvorby .

prazdny

Špagety s chobotnicou

Cestoviny

Keď som robila chobotnicu, odložila som si do mrazničky uvarené 3 ks chápadla, každé malo...

prazdny

Medovo-sezamové kuracie prsia

Kuracie mäso

Jednoduchá príprava a skvelá chuť . Zdroj receptu samozrejme internet.

prazdny

Špaldové šišky

Dezerty

Zdravšia verzia fašiangovej dobroty

prazdny

Koláč Reinling z Rakúska

Koláče

Väčšinu času trávim v Rakúsku a raz som si listovala jeden časopis a našla som tam koláč,...

prazdny

Zemiaky na kyslo so sladkokyslými hubami podľa Radox1

Bezmäsité jedlá

Išpirácia pre tých, čo majú radi sterilizované sladkokyslé huby. Odkedy @radox1 pridal recept na krémovú...

prazdny

Treska s plneným batátom

Hlavné jedlá

tresku som zbavil šupín, umyl, osušil, posypal korením na ryby, posolil som a dal na polhodinu do...

prazdny

Rýchla chuťovka, ak príde nečakaná návšteva

Večera

Ak neviete čím ponúknuť nečakaných hostí toto mate za 20 min hotové

prazdny

Fašiangové krepli (šišky) a malý bonus k tomu

Dezerty

K fašiangovému času neodmysliteľne patria tradičné dobré kysnuté šišky plnené lekvárom, u nás nazývané "krepľi"...

prazdny

Krúpové mäsové gule v paradajkovej omáčke

Hovädzie mäso

V podstate niečo na spôsob plnenej papriky. Milujem jačmenné krúpy a jednoducho ich mám v plnke...

prazdny

Srbský slaný koláč podľa Mili

Večera

... alebo spomienky na bývalú prácu a srbskú exšéfku, pretože všetko má svoje "pre" i "proti"....

prazdny

Tofu s paradajkami a syrom

Bezmäsité jedlá

Nakoľko som za posledné roky pribrala neželané množstvo kíl, dala som sa stravovať podľa rád dietológa...

prazdny

Živánska na plechu

Bravčové mäso

Opäť jeden z ďaľších jednoduchých receptov. Stačí iba krájať a krájať ...

prazdny

Špagety po našom

Bravčové mäso

Špagety na tento spôsob patria medzi TOP jedlá mojich detí, no zároveň si na nich pochutnám...

prazdny

Karbonátky z kapra

Hlavné jedlá

Ďalší "rybací" recept z našej kuchyne. Dobrú chuť!

prazdny

Bravčová lopatka s kosťou pomaly pečená

Bravčové mäso

Meteorológovia hlásia Sibírsku zimu tak sme rezali drevo naviac a nech príde. Toto mäso sme mali...

prazdny

Ryžový nákyp

Dezerty

Ide o klasický ryžový nákyp, avšak namiesto sušených hrozienok som použila sušené hrušky.

prazdny

Vysmážaná bravčová panenka

Bravčové mäso

Dnes som mal menej času tak som urobil rýchlejší obed.

prazdny

Kopčianske koláčiky plnené tvarohom

Dezerty

Tieto koláčiky mám v mojom kuchárskom portfóliu už minimálne 20 rokov - a pridávam ich hlavne kvôli...