Cuketová pizza fotorecept

chica114 - fotkachica114, 11. augusta 2016
Cuketová pizza (fotorecept)
Foto: chica114

Našla som recept v letákových novinách a hneď som ho chcela urobiť. Po dlhom čase som tu zas s dalším receptom. Cukiet je dosť, tak hor sa do toho!

25 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
200 g
1 ks
1 strúčik
Na dozdobenie:
125 g
podľa chuti
podľa chuti
200 g
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cuketu umyjeme a ked je mladá nemusíme šúpať, ked je staršia tak ju ošúpeme.

    Cuketová pizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nastrúhame ju na slzičkovom strúhadle, posolíme štipkou soli a necháme postáť asi 15 minút nech pustí vodu.

    Cuketová pizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom cuketu dôkladne vyžmýkame od vody, pridáme nastrúhaný tvrdý syr, vajíčko a dobre premiešame. Keď je veľmi riedke, môžme pridať 2 lyžice múky. Do cesta pridáme aj cesnak. Dôkladne premiešame.

    Cuketová pizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tortové dno formy si vyložíme mastným papierom a vytvarujeme okrúhlu pizzu.

    Cuketová pizza (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v rúre na 190 stupnov asi 15 minút, potom ju vyberieme potrieme cesnakovým olejom, kečupom a obložíme ju čím chceme.

    Cuketová pizza (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme ju naspäť do rúry a pečieme ešte aspon 45 minút. Prajem vám dobrú chuťku.

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
Chica114 jsi moc šikovná a určitě máš být po kom. Tak si představ, že jsem uložil a samozřejmě ohvězdičkoval a určitě brzy vyzkouším. Mamka a teta z Tebe mají určitě radost.
Tak draha sesternicka @Chica114 , ty sa ale nezdas. Kedy aj mne urobis taku dobrotu? Cukety nam doma uz prerastaju cez hlavu, ale stale ich jest... nic moc :D No taketo vyuzitie cukety sa mi paci, pizzu milujem, tak ta tvoja je urcite velmi chutna. Dufam, ze zajtra ju urobis aj u nas, mame domaci kecup, s nim bude urcite fantasticka. Som rada, ze sa stale chytas "varesky", v zivote to budes potrebovat, ibazeby ti varil tvoj buduci muz, alebo budes mat vela penazi a budes chodit jest von :D Ale predsa domaca strava je nenapodobitelna a stale vies na 100% co si davas do ust, az na to maso kadejak chovane, ale to je len detail :D Tak spat k receptu, velmi sa mi paci, vsetky ingrediencie v nej mam rada, takze som si ista, ze mi bude chutit. My sme uz robili okrem ineho aj cuketove lazane, ako dobre vies, tak na pizzu sa tiez velmi tesim ! Si sikovnica, po mamke,tete a sesternici :D Posielam boztek na nostek <3 :-*
Dnes nám Chica urobila túto dobrotu. Pizza je naozaj veľmi chutná, všetci sme si pochutili. Pridali sme aj našu paradajkovo cesnakovú pastu podľa receptu od Zdezda, a aj domáci kečup. Veľmi vydarený recept z rúk mojej šikovnej neterky :-) ❤


Tak som práve dojedla pizzu podľa Tvojho receptu ale z patizónu, lebo cukety z istých dôvodov nepestujem, zato patizóny u nás jedia všetci a na všetky spôsoby, ale na takýto som robila prvý krát. Uznávam že je to oveľa lepšie ako z karfiolu, ako som robievala doteraz.


Kdybych secetla kalorickou hodnotu teto "pizzy" a porovnala ji s pizzou udelanou z obycejneho chleboveho testa, urcite by opravdova pizza vyhrala (kaloricky). . . .
Pizza neni to, co na ni davame, lepe receno, cim ji ochutime, ale to, co je "vespod", tedy jednoduche, chlebove testo. Toto neni pizza, protoze ji chybi prave onen zaklad.
Jinak pizza znamena v italstine tez dobre prilepenA "facka" na tvar otevrenou dlani (neco jako flaknute testo na plech) a tez nuda. To proto, ze to bylo jidlo chudych lidi a jak znamo, vseho moc skodi, snili obcas i kus masa. Popodotykam, ze se nachazime se nekdy 17em stoleti . . . . .

Pridaj komentár k receptu: