Celozrnno-orechové palacinky

dvorka - fotkadvorka, 11. augusta 2016
Celozrnno-orechové palacinky
Foto: dvorka

Moja mamka robievala palacinky väčšinou celé doobedie. Piekla ich na jednej panvici a dávala ich postupne ako piekla štyrom hladným krkom ako vtáčatám. Po Zobraziť celý popisMoja mamka robievala palacinky väčšinou celé doobedie. Piekla ich na jednej panvici a dávala ich postupne ako piekla štyrom hladným krkom ako vtáčatám. Po dopečení poslednej si unavená sadla a moji bratia sa jej s otáznikom v očiach opýtali: "a čo bude na jedenie?" Z bielej múky s džemom ich aj moje deti pojedli každý 5 aj viac. A teraz, keď už sú na trhu rôzne a hlavne celozrnné múky, aj dve palacinky stačia na zasýtenie.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 PL
2 PL
1 PL
2 ks
2,5 - 3 dl




Postup

  1. 1

    Najskôr som si vymiešala bielka na tuhý sneh. V mixéri som vymiešala múku s ostatnými sypkými surovinami, žĺtkami a mliekom na hladké polotekuté cesto. Do neho som nakoniec vmiešala sneh z bielkov. Netreba pridávať prášok do pečiva, soľ ani cukor.

  2. 2

    Palacinkárku som v strede trochu potrela maslom, naliala cesto a dala pomaly piecť. Tak isto som urobila aj na druhej panvici. Kým sa druhá palacinka piekla, prvú som obrátila. Dnes mi stačili dve palacinkárky. Keď sme boli doma všetci, robievala som na troch a niekedy som pribrala na pomoc klasickú panvicu.

    Celozrnno-orechové palacinky - obrázok 2
  3. 3

    Za 10 minút som upiekla 9 palaciniek.

    Celozrnno-orechové palacinky - obrázok 3
  4. 4

    Na potretie som použila ovocnú marmeládu, na vrch namiesto čokolády kakaovú polevu vymiešanú z holandského kakaa, sušeného mlieka v pomere 1:1 a osladila som trochou medu. Priliala som trochu vody aby bola poleva liateľná, ale nie riedka. Samotná chutí ako čokoládový puding.

    Celozrnno-orechové palacinky - obrázok 4
  5. 5

    Na palacinkách pre mňa nesmie chýbať biely jogurt a ovocie.

    Celozrnno-orechové palacinky - obrázok 5

Diskusia k receptu

jack
Vyzerajú skvelo.Dala by som si.
haji
Bezva recept, moc hezký úvod @Dvorka jako bych tu frontu viděla v reále haha Moc se mi líbí inovace jak palačinek, tak polevy! Jsi šikulka!!
izabella929
Palacinky sú skvelé na všetky možné aj nemožné spôsoby.Jedlo má mnoho variácií a je ich možné plniť na sladko i na slano. Krásne sa ti vydarili, sú iste veľmi chutné.-)
monty469
Palacinky sú skvelá voľba a aj tieto by som si dala :-)
popoluska340
Receptik sa mi velmi paci,aj ta uzasna poleva.Vymenim suroviny za bezlepkove,a vyskusam buduci tyzden.Posielam bodik.
danda3
Veľmi milý úvod, som si spomenula, čo som sa ich nasmažila, keď boli synovia doma, teraz pre dvoch je to "brnkačka", aj na raňajky hocikedy.
marianne
Mám posledný deň voľno,tak sa vyšantim. Tieto palacinky si musia zamilovať starí aj mladí. Orechy v ceste sú rána do čierneho. Skúsim aj s kokosom, či makom. vďaka


1x dvorka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia