Foto: afataga
Včera sme boli na huby, nič moc, ale aspoň čosi a dosť lievika trubkovitého aj jedna bedľa. Tak ma napadlo, že bedľu aj lievik Zobraziť celý popisVčera sme boli na huby, nič moc, ale aspoň čosi a dosť lievika trubkovitého aj jedna bedľa. Tak ma napadlo, že bedľu aj lievik použijem na cestoviny. Inšpiráciu som našla v staršej kuchárke, rcp. som si upravila. Použiť sa dajú akékoľvek huby, hlavne, aby boli jedlé viac ako jeden krát :-).
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
220 g |
|
4 hrste zmes |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1/2 hrnčeka mrazený |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
|
|
1 ks |
|
čerstvé |
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Inšpirácia je z tejto knihy, ja som pridala chilli, rascu a vňať, nemala som vývar, tak som použila víno a vodu z cestovín a nedala som na koniec syr, akosi mi tam nepasoval.
-
2
Takže som si pokrájala slaninu, chilli, cibuľu, u mňa červená a hlavne huby, u mňa bedla, suchohríb a lievik.
-
3
Do woku som dala slaninu, ale bola dosť dietna, tak som dala aj trochu masti a vyskvarila som ju do chrumkava a vybrala na tanierik ( ďakujem za radu, dormella ).
-
4
Do výpeku som dala cibuľu a opiekla som ju do mierne hnedasta.
-
5
Pridala som huby a na miernom stupni dusila 15 min, podlievala som po troche vínom a vodou z cestovín na striedačku. Medzi tým som dala variť cestoviny, ja som použila pacchero, ale môžu sa použiť hociaké. Po 15-tich min som pridala hrášok, chilli, soľ, rascu a korenie a dusila ešte 5 min.
-
6
Do hotovej zmesi som dala uvarené cestoviny, vypla sporák, pridala vňať a slaninu...
-
7
...premiešala a dala na taniere, ja som si hotové pokvapkala oliváčom.
-
8
Veselé ohníky na záver :-)
bola som si kúpiť niečo na seba zlatko, to vieš chystám sa na dovolenku. Ale s radosťou niečo pustím aj tebe, keď ma pozveš na kávičku :-)
@haji ja vzdy rehocem na tebe, aj potrubie sa raz minie, my nemame problem huby a vino, my sme doma ako Rasputin :-), hocico nas nezlozi tak lahko, toho vina bolo malo a alkohol sa asi aj tak vyparil, potvora jedna, chilli mam dobre ukotvene, aby neuleteli :-)
@kecemis no fuj ako som sa zlakla, zle som si precitala, ja ze ides pozriet moje oblubene miesta :-), ak skusis, bude mi medzikontinentalnym potesenim a aj na kurz bude zlava :-)
@elixir rada ta zas vidim, ponukla by som ta, to si bud ista
@siisa bez papricky ani ranu :-), to musi byt
@frezia ja viem, uz toto potrubie nekupim, ale bolo ho treba minut a muza pozdravujem :-)
@tigi vsetko zle je na nieco dobre :-) a na tu kavicku sa pozyvam s vami
@luss44 no ale nehovor :-))), boli sme aj vcera, trochu lepsi zber, ale tak tu sme zvyknuti na ine vynosy
@cesminaz oni by sa radi opalovali, ale toho slnka je poskromne toto sproste leto, ale su snazive :-)
@monty469 iste by to slo aj z mrazenych, ohniky ta pozdravuju, neviem ake mas rada chilli, ale ak chces, napis mi do mailu adresu a poslem ti semienka, mail mam v profile, nebudes prva a mozno ani posledna, su nenarocne a vzdy riadne zarodia
Pekny recept , vino a houby k sobe urcite pasuji, kdyby ne, cely jih Evropy by byl uz davno "kaput". Syr jsi "chytre" vynechala, prebil by chut a vuni hub......
dakujem, aj som cakala, ci sa ozves, ked som slaninu robila podla tvojej rady a este si ma aj pobavila :-), ono je to dost stara kniha, este zo sociku, to sa varilo inak, v rcp je navrch eidam :-), ale ked si clovek prisposobi, obcas sa tam cosi najde
Bezva příměr s tím Rasputinem. Tady se tomu říká "propálený kotel" - což by u vás k tomu chili sedělo! haha Knížku máme stejnou, ale co po tom, když u nás lesa nět, kniha leží ladem, chuděra. Krásný večer, milá Afi!
www.chillibrani.cz
@mariamka pekna uroda
@zuzanka1367 dakujem, aj u nas je asi 30% vyzraty odpad, no aspon cosi zostava, jaj no keby si bola blizsie, aj na lievik by som ta pozvala, festak som kukala, ale to uz je podla mna iny level, na to su ini machri, nikedy zas cvakni selmu zubatu
dakujem, ale nemam chut na oplatku :-)
ulovil si nieco?
aj mne :-))) dakujem