Dukátové buchtičky s malokarpatským šodó
Peter Petráš
executive chef reštaurácií Flamender v Bratislave , 10. augusta 2016
executive chef reštaurácií Flamender v Bratislave , 10. augusta 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Z trošky vlažného mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások. Do múky pridáme vajce, štipku soli, cukor, kvások, mlieko a nakoniec olej. Vypracujeme cesto. Necháme ho 40 minút vykysnúť.
- 2
Cesto dáme na dosku a rozdelíme ho na 12 častí. Každú ušúľame na dĺžku plechu. Prvú prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom. Prenesieme druhý šúľanec, potrieme olejom, až zaplníme plech. Necháme ešte podkysnúť. Pomocou obracačky prekrajujeme všetky šúľance. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C 20 – 25 minút. Na koniec prelievame šodó.
- 3
Šodó: Metličkou rozšľaháme víno, žĺtky, štipku soli a cukor. Nádobu vložíme do väčšej, v ktorej vrie voda, šľaháme, až kým zmes nezhustne na krém a odstavíme z ohňa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu