Dukátové buchtičky s malokarpatským šodó

Peter Petráš
executive chef reštaurácií Flamender v Bratislave , 10. augusta 2016
Dukátové buchtičky s malokarpatským šodó
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
300 ml
20 g
40 g
1 ks
 štipka
100 ml
Šodó:
200 ml
4 ls
 štipka
4 PL




Postup

  1. 1

    Z trošky vlažného mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások. Do múky pridáme vajce, štipku soli, cukor, kvások, mlieko a nakoniec olej. Vypracujeme cesto. Necháme ho 40 minút vykysnúť.

  2. 2

    Cesto dáme na dosku a rozdelíme ho na 12 častí. Každú ušúľame na dĺžku plechu. Prvú prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom. Prenesieme druhý šúľanec, potrieme olejom, až zaplníme plech. Necháme ešte podkysnúť. Pomocou obracačky prekrajujeme všetky šúľance. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C 20 – 25 minút. Na koniec prelievame šodó.

  3. 3

    Šodó: Metličkou rozšľaháme víno, žĺtky, štipku soli a cukor. Nádobu vložíme do väčšej, v ktorej vrie voda, šľaháme, až kým zmes nezhustne na krém a odstavíme z ohňa.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia