Foto: monty469
Toto jedlo ma vracia do mojich stredoškolských čias. V Košiciach bol podnik s názvom Malá fajka, a tam sme chodievali, vtedy ešte s frajerom, Zobraziť celý popisToto jedlo ma vracia do mojich stredoškolských čias. V Košiciach bol podnik s názvom Malá fajka, a tam sme chodievali, vtedy ešte s frajerom, teraz už manželom na túto fazuľovicu s údeným. Už dávno ma manžel poprosil, nech ju uvarím. Tak som sa snažila chuti priblížiť, a vraj sa podarilo. Varím ju už dlhé roky, doma všetkým chutí, a s domácim chlebíkom je to fajnový obedík.
Suroviny
300 g (suchá) |
|
700 g |
|
8 ks (stredne veľké) |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
5 strúčikov |
|
2 ks |
|
3 PL (domáci) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Zásmažka: | |
3 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Večer pred varením namočíme fazuľu do vody. Na druhý deň fazuľu zlejeme, vložíme do hrnca spolu s údeným kolenom, zalejeme dostatočným množstvom vody, tak aby bolo všetko zaliate (cca 3 l) a varíme zakryté na miernom plameni.
-
2
Keď je fazuľa polomäkká, pridáme zemiaky nakrájané na kocky, papriku na pásiky, bobkový list, soľ a korenie, varíme do zmäknutia. Keď je všetko mäkké, vyberieme mäso, nakrájame na menšie kúsky a vložíme naspäť do hrnca. Pridáme paradajkový pretlak a pelisovaný cesnak. Premiešame a necháme variť odokryté na miernom plameni.
-
3
Zásmažka: V jednom hrnci za stáleho osmažíme múku na sucho, v druhom cibuľku na rozpálenej masti. Múku miešame dovtedy, kým nechytí jemne hnedú farbu a odstavíme ju, aby neprihorela. Keď je cibuľka osmažená, pridáme červenú mletú papriku, premiešame, odstavíme, vlejeme k múke, opäť premiešame a vlejeme to do hrnca s fazuľou. Premiešame a necháme ešte prejsť varom.
-
4
Odstavíme a môžeme podávať :-) Ja som tomu upiekla chlebík od Anicka77 - https://varecha.pravda.sk/recepty/hrncekovy-chlebik/62132-recept.html, takže obedík ako lusk. Dobrú chuť.
posielam ti za túto fazulicu jednoznačne 5*
Díky moc milá @Monty469 za em a také jsem ti nechala vzkaz u posledních receptů @Jack a @Chica114 - že když spěchá, tak spěchá haha
Holky krásný večer a bezva společné zážitky.
P.S. Vidím, že Montík má nové foto - je úžasné, portrét kočičího mudrce! Mávám všem!
@Chica114 moje zlatíčko viem , že ti chutila, veď si ju dnes jedla niekoľkokrát :-D Ďakujem ti veľmi pekne
@Klukodvody ďakujem ti veľmi pekne :-) Veru ten tanier má už niekoľko desaťročí za sebou, ale stále poslúži :-) Také veci si odkladám. Pozdravujeme vás a myslíme na vás všetky ( Monty, Jack, Chica, Luclup )
@Izabella milá @Izka ďakujem ti veľmi pekne, odporúčam ju , je skvelá :-))
@Veronikka ďakujem ti veľmi pekne :-)
@Soncya presne tak, ako píšeš. ďakujem ti veľmi pekne.
@Haji moja milá, ospravedlňujem sa, ale mala som iné povinnosti tak som veľmi nesledovala , že čo sa tu deje, ale už je všetko poriešené :-) ďakujem ti veľmi pekne, si úžasná. A máš pravdu , Montík má nové foto . Presne si to vystihla kočičí mudrc. Dnes sa nám ho podarilo tak odfotiť :-)
@Kecemis ďakujem ti veľmi pekne. Určite synom bude chutiť :-)
Všetkým prajem krásny víkend
No neviem či taká dobrota zostáva aj na druhý deň :))
Môžem pridať aj šľahačkovú smotanu, lebo ju mám v chladničke a neviem, čo s ňou.
Milý @Srazc ďakujem ti veľmi pekne, teším sa, že pri tomto recepte si sa vrátil do mladosti a aj si omladol :-) Hoc len na duši :-) U nás je veľmi obľúbená fazuľa na rôzne spôsoby čiže : pasuľa s ľečkami, podbita pasuľa, pasuľa na husto a aj tota pasuľa s udzenym koľenom. Šak to zdrave, ne? Pozdravujem celú tvoju rodinku a prajem peknú nedeľu
@Marienka44 áno, to údené koleno sa varí spolu z fazuľou. Pokiaľ bola fazuľa mäkká, tak aj koleno sa krásne uvarilo. Môžeš dať aj smotanu, zjemní to. Ja ju nedávam, ale nič tým nepokazíš. Ďakujem ti
Obom prajem peknú nedeľu
Ďakujem ti veľmi pekne :-) Ta znaš to take spestrene to našo hutoreňe :-D
Ďakujem ti veľmi pekne :-)
Dzekujem ci :-) Ked uvariš, ta daj znac jak šmakovalo :-D
Dakujem ti velmi pekne:-)