Foto: cesminaz
Jednoduché a rýchle :-)
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravime si bulgur, ja som dala takyto poriadne hruby 3,5 dl. No a ako prilohu som uz dopredu urobila klasicky uhorkový šalat :-) Predsa je lepsí, ked nejaky cas postoji :-)
-
2
Priprava je strasne jednoducha a postup pripravy bulguru vždy ten isty :-) Na troche oleja si chviločku osmahneme bulgur. Zalejeme ho 7 dl vody, osolime 1 KL soli a premiesame. Napokon dame na vrch kusky masla a zakryjeme pokrievkou. Varime na strednom ohni cca 12-15 minut. Medzitym mozme obcas zatriast panvicou :-) kedze miesat sa nesmie :-)
-
3
Celkom presny cas sa udat neda,niekedy je to 12,15 a niekedy 10 minut :-) zalezi od velkosti bulguru. Namiesto casu zvyknem pozerat na vodu v panvici. Ked uz bulgur popil 3/4 vody, tak ho zakryjem spät a odstavim nabok. Takto zakryty nechame cca 15 minut bokom, aby vsiakol este zvysnu vodu.
-
4
Ked mame uz bulgur hotovy, si upecieme vajicka. Ja som dala 6 vajec, ale to si kazdy moze dat aj podla chuti. Rozslahala som ich a jemne na oleji upiekla, tak aby neboli ani prilis tuhe, ani tekute :-) Ale to uz kazdy podla svojej chuti. Napokon bulgur premiesame s vajickami a môžme podavat.
-
5
Jedlo na velmi jednoduchý a rýchly sposob. Podavala som ho s klasickým uhorkovým šalátom :-)
Pripravujete doma Ezme (salat)? Ak poznas , napis , vloz recept... je to fantasticke pred/jedlo, priam rajska dobrota.
maavam
Cesminkaz moja oblubena velmi prevelmi :) Podla tvojich receptov sa u nas doma vari az sa jedna radost z hrncov pari....a o tom ako si posmakujeme snad ani nemusim vraviet pretoze ked jeme je take ticho ako sa ladujeme ostposest..;-)) Prave preto pytam Ezme, mozno bude este lepsie ako co poznam ja. Aj ked ten moj recept som vyskemrala od majitela mojej oblubenej tureckej restauracie v nemecku.Teda ten vari ti poviem. Naposledy som si u neho dala iskander kebab. Tolko som ho zjedla a rychlo rychlo s chutou naramnou , az mi bolo trosku tazko/soufl popravde. Manzel tam nebol a teraz skemra Iskander kebab aby som urobila ..a to som este nezabudla na to minule prejedenie ... :-) Ozaj, ked ho doma robite , tak vloz aj ten. Prosim. maavam
Bulgur si ma získal už natrvalo :-)