Pikantný mangold s cukinou a chorizom fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 17. augusta 2016

Pozerám, že receptov na šalát je tu pomerne málo v poslednom čase, tak pridávam svoj najnovší tip pre tých, ktorí radi rýchle zeleninové jedlá:-)

1-2
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4-5 ks (stopky)
1 ks malá so šupkou
18 koliesok
1 veľký strúčik
1 ks s vňaťou
1-2 ks
3 ks malé
Nálev:
1/4 KL
2 PL
2-3 streky
nemusia byť




Postup

  1. 1

    Pomery jednotlivých surovín si upravte podľa chuti a množstva, ktoré doma máte. Chorizo sa dá nahradiť obyčajnou údenou domácou klobásou, cukina tekvicou, mangold zelenou paprikou povedzme. Z mangoldu som použila len stopky, ale kľudne si dajte napariť na minútku aj pokrájané listy. V polčase parenia som pridala kolieska cukiny aj so šupkou, celkovo sa stopky a cukina parili asi desať minút.

    Pikantný mangold s cukinou a chorizom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým som si na suchej panvici pomaly opiekla kolieska choriza, plátky cesnaku a cibuľky s vňaťou a plátky papričky jalapeňos, tú mám sterilizovanú. Všetko sa opekalo naraz.

    Pikantný mangold s cukinou a chorizom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misy som naliala olej, rascu, dva streky tabasca, osolila, pridala rajčiny pokrájané na kolieska, obsah panvice a naparené stopky mangoldu a cukinu. Všetko som dôkladne premiešala. Kto chce viac štipľavé, pridá si podľa chuti chili papričky.

    Pikantný mangold s cukinou a chorizom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šalát sa môže podávať hneď teplý s pečivom

    Pikantný mangold s cukinou a chorizom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...ale výborne chutí aj studený. Cukina a rajčiny dodajú šťavnatosť, chorizo sýtosť, mangold okrem krásnej farby vlákninu a ďalšie dôležité látky, nálev pridá chuť a pikantnosť, ale nepotlačí charakter jednotlivých surovín.

    Pikantný mangold s cukinou a chorizom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jack
Sú v tom samé dobré veci.Tak prečo nie?Super.Ukladám.
siisa
Parádny, isto aj pikantný :) týmto šalátikom isto nepohrdnú ani muži :)
haji
Bezvadná kombinace surovin, nádherná vůně, sliny se mi sbíhají - hned bych ochutnala, co ochutnala, vymetla bych misku. Že s teplým pečivem - to už by byl přepych. Fajnový recept, milá @Kukulienka71 díky za sdílení, jsi šikulka!
izabella929
@kukulienka71 , veru šaláty sú príjemné na osvieženie a každý si tam nájde dobré sústo, ktoré miluje...ja robím často šaláty a miešam do nich všetko, čo mám doma..ten mangold som pestovala doma a škoda, že som ho málo používala do šalátov..pekná farebná kompozícia..)
kecemis
Krasny recept ktory ma neneha dlho sediet a premyslat, ci ano alebo nie.
jamarlen
to bude šalát len pre mňa, nikto mi ho nezje, lebo si tých tabascostrikov dám podľa chuti mojej, nie mojich báb!!!!!

@kukulienka , mám rád tvoje "prirodzené" recepty, dávaš ich sem už pomenej, ale aspoň ich nezmeškám, kedže na varechu už tiež chodím pomenej….

teším sa na každé stretnutie s tvojou kuchyňou i rozumnými komentármi k iným rcp.
kukulienka71
@Jamarlen (21.8.2016 17:54)

tvoj komentár mi rozjasnil upršaný deň, ďakujem :-)
Tiež som rada, ak ťa tu stretnem, vážim si spoločnosť inteligentných ľudí.
A šalát nech ti chutí, akokoľvek bude pikantný;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia