Pikantný mangold s cukinou a chorizom fotorecept
Foto: kukulienka71
Pozerám, že receptov na šalát je tu pomerne málo v poslednom čase, tak pridávam svoj najnovší tip pre tých, ktorí radi rýchle zeleninové jedlá:-)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4-5 ks (stopky) |
|
1 ks malá so šupkou |
|
18 koliesok |
|
1 veľký strúčik |
|
1 ks s vňaťou |
|
1-2 ks |
|
3 ks malé |
|
Nálev: | |
1/4 KL |
|
2 PL |
|
2-3 streky |
|
nemusia byť |
|
|
Postup
-
1
Pomery jednotlivých surovín si upravte podľa chuti a množstva, ktoré doma máte. Chorizo sa dá nahradiť obyčajnou údenou domácou klobásou, cukina tekvicou, mangold zelenou paprikou povedzme. Z mangoldu som použila len stopky, ale kľudne si dajte napariť na minútku aj pokrájané listy. V polčase parenia som pridala kolieska cukiny aj so šupkou, celkovo sa stopky a cukina parili asi desať minút.
-
2
Medzitým som si na suchej panvici pomaly opiekla kolieska choriza, plátky cesnaku a cibuľky s vňaťou a plátky papričky jalapeňos, tú mám sterilizovanú. Všetko sa opekalo naraz.
-
3
Do misy som naliala olej, rascu, dva streky tabasca, osolila, pridala rajčiny pokrájané na kolieska, obsah panvice a naparené stopky mangoldu a cukinu. Všetko som dôkladne premiešala. Kto chce viac štipľavé, pridá si podľa chuti chili papričky.
-
4
Šalát sa môže podávať hneď teplý s pečivom
-
5
...ale výborne chutí aj studený. Cukina a rajčiny dodajú šťavnatosť, chorizo sýtosť, mangold okrem krásnej farby vlákninu a ďalšie dôležité látky, nálev pridá chuť a pikantnosť, ale nepotlačí charakter jednotlivých surovín.
@kukulienka , mám rád tvoje "prirodzené" recepty, dávaš ich sem už pomenej, ale aspoň ich nezmeškám, kedže na varechu už tiež chodím pomenej….
teším sa na každé stretnutie s tvojou kuchyňou i rozumnými komentármi k iným rcp.
tvoj komentár mi rozjasnil upršaný deň, ďakujem :-)
Tiež som rada, ak ťa tu stretnem, vážim si spoločnosť inteligentných ľudí.
A šalát nech ti chutí, akokoľvek bude pikantný;-)