Demikát / bryndzová polievka
Krát, krát, na dva krát, varí mačka demikát. Jak ho varí, tak...
Jemne pikantný Buffalo karfiol
Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne...
Guláš z cíceru a mangoldu
Teplý guláš z cíceru a mangoldu podávajte s hriankou a užite si jeho vynikajúcu chuť.
Grilované tofu
Harmónia chutí tofu s Podravka ochucovadlom s cesnakom dodá tomuto jedlu nádych jedinečnosti.
Držková polievka
Tento recept mám od svojej mamy, tá všetko robila v podstate od oka a chuti, ...
Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...
Sardinkový koláč
Koláč s olivovým olejom, sardinkami a paradajkami je typický pre Stredomorie, vyskúšajte si ho urobiť...
Najlepšie cestoviny so syrovou omáčkou
Cestoviny milujem s hocičím, no táto syrová omáčka je pre mňa zatiaľ to naj :)
Čiernohorský rezeň s opekanými zemiakmi
Černohorský rezeň je jednoducho rezeň v zemiakovej placke. Raz som ho mala v reštaurácii, tak...
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Keď si chcete trošku obzvláštniť recept z mäsa, pridajte k nemu veľa zeleniny posypanej Podravkou na...
Kuymak/ Kujmak
Velmi jednoduché, rýchle a veľmi chutné jedlo :-) Pripravuje sa často na raňajky alebo aj pre...
Kuracie fašírky
Špaldovú bagetu dáme namočiť do mlieka. Kuracie mäso nakrájame na kocky. Očistíme cibuľu a cesnak....
Vyprážané bravčové karé v slnečnicovej kruste
Mám tu niekoľko receptov, v ktorých som použila orechy pri príprave mäsa. Dnes som vyskúšala...
Letný šalát
Osviežujúci a výživný, letný šalát je plný prekvapení, pričom rukola a kaparami mu dodajú zaujímajú...
Taliansky slaný koláč Vastedda cu sammucu
Vastedda cu sammucu je sicílsky slaný koláč s bazovými kvetmi.
Kuracie prsia so špenátovou prílohou
Pre milovníkov ľahkých jedál znamená kombinácia jemného kuracieho mäsa a zeleniny skvelý pocit a lahodnú chuť...
Rukolový šalát s flank steakom
V mažiari rozdrvíme rozmarín a cesnak, prilejeme olej, až kým nevznikne kašička. Marinádu dáme do misy,...
Bravčový kebab so šalviou
Do misy dáme všetky suroviny na kebab a dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky s priemerom 4 –...
Karfiolová India
V poslednej dobe ma oslovila indická, thajská, ázijská kuchyňa... a tak skúšam. Vymýšľam...
Zapečená cuketa s paradajkami a mozzarellou
Veľmi jednoduchý, chutný a zdravý spôsob ako pripraviť čerstvú zeleninu zo záhrady. Už len škoda,...
Zapekané zemiaky s cesnakom
Cesnak dá zemiakom výbornú chuť, dajú sa opiecť menej i viac.
Zelený šalát s opečeným kozím syrom
Jednoduchý, rýchly a chutný. To pravé na tieto horúce dni.
Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou
Na marinádu zmiešame všetky suroviny a potrieme ňou prsia a fenikel. Na salsu premiešame paradajky, zeler a olivy...