Foto: lenkapalenka
Keďže už od detstva milujem jedla s knedľou a na domácu sa zatiaľ žiadna kúpená nechytá, vypýtala som si tento recept od maminky a Zobraziť celý popisKeďže už od detstva milujem jedla s knedľou a na domácu sa zatiaľ žiadna kúpená nechytá, vypýtala som si tento recept od maminky a je to mňamóza.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zohrejeme si mlieko, vsypeme do väčšej misky múku, jedno balenie droždia, štipku soli, malú lyžičku cukru a 2 polievkové lyžice oleja. Všetky suroviny poriadne premiesime.
- 2
Pomúčime zvrchu a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
- 3
Vyberieme na pomúčenú dosku a vytvarujeme na požadovanú veľkosť. Z tohto množstva by mali vyjsť 3 štandardné knedle. Ja som mala trošku obmedzenejšie možnosti naparovania, tak som spravila z polovičnej dávky 2 menšie.
- 4
Necháme 20 minúť v pare.
- 5
Vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke. Ak by sme chceli aby okraje ostali mäkké - potrieme vodou a prikryjeme utierkou. Ja mám radšej keď sa spraví taká jemná kôrka, tak nechám vychladnúť na vzduchu a oni sa trošku z vrchu prisušia.
- 6
Podávame ku gulášom, segedínu, kapuste, kačke - čomukoľvek :-) V mojom prípade to bol tentokrát jelení guláš.
Tiež parená knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
knedle sa veru dajú robiť aj bez vajec. Moja česká sesternica, ktorá má doma troch alergikov také robieva odjakživa a mala som možnosť ich vyskúšať. Sú ľahučké a nadýchané. My teda preferujeme iné, tie s vajíčkom, ale sú naozaj dobré aj tieto
Ahoj Marienka, nedavam vajce - takto ma naucili :-D
Vďaka za komentár, pokojne vyskúšaj - nie je to veľká veda a benefity (oproti kupovanej) vysoko prevažujú!
Teším sa, že si si všimol tento recept, keďže tvoj nick je mi veľmi známy - guláš z diviaka robím výlučne podľa tvojho receptu.