Rigati s omáčkou z medvedieho cesnaku

mariamka - fotkamariamka, 29. marca 2018 18:52
Ďalšie recepty »
Rigati s omáčkou z medvedieho cesnakuFoto: mariamka

Po tej siahodlhej zime dobre padne pár vitamínov. Omáčka je jednoduchá a naozaj chutná. Zdroj rodinka.sk.

Suroviny

200 g
2 PL
100 ml
1 ČL
1 ČL
1/4 ČL
2-3 PL
1 dl
1 PL
250 g
 (parmezán, grana padano, pecorino)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Suroviny, chýba mi tam syr.

    Rigati s omáčkou z medvedieho cesnaku - obrázok 1
  2. 2

    Dáme variť cestoviny, lebo ostatné bude rýchlovka. Cestoviny som varila 8 min. Ešte dôjdu v omáčke. Asi 1 dl vody z cestovín si odložíme.

  3. 3

    Na 2 PL masla speníme pokrájaný medvedí cesnak. Premiešavame cca 2 min., osolíme, poriadne okoreníme mčk a muškátovým orieškom, podlejeme 1 dl vína. Necháme trošku podusiť, vsypeme cestoviny, podlejeme smotanou a vodou z cestovín. Necháme prevrieť a na záver necháme rozpustiť maslo.

    Rigati s omáčkou z medvedieho cesnaku - obrázok 3
  4. 4

    Pri podávaní posypeme syrom. Dobrú chuť a pekné veľkonočné sviatky priatelia :)

    Rigati s omáčkou z medvedieho cesnaku - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist