Rigati s omáčkou z medvedieho cesnaku
Foto: mariamka
Po tej siahodlhej zime dobre padne pár vitamínov. Omáčka je jednoduchá a naozaj chutná. Zdroj rodinka.sk.
Suroviny
200 g |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
2-3 PL |
|
1 dl |
|
1 PL |
|
250 g |
|
(parmezán, grana padano, pecorino) |
|
Postup
-
1
Suroviny, chýba mi tam syr.
-
2
Dáme variť cestoviny, lebo ostatné bude rýchlovka. Cestoviny som varila 8 min. Ešte dôjdu v omáčke. Asi 1 dl vody z cestovín si odložíme.
- 3
Na 2 PL masla speníme pokrájaný medvedí cesnak. Premiešavame cca 2 min., osolíme, poriadne okoreníme mčk a muškátovým orieškom, podlejeme 1 dl vína. Necháme trošku podusiť, vsypeme cestoviny, podlejeme smotanou a vodou z cestovín. Necháme prevrieť a na záver necháme rozpustiť maslo.
- 4
Pri podávaní posypeme syrom. Dobrú chuť a pekné veľkonočné sviatky priatelia :)
- 3
tiez som bola prekvapena, tento je "dostaný" niekde z okolia Nitry, ale urcite sa chystam na moju osvedcenu lokalitu
dakujem dievcence @Haji @Mijaita @Afataga za odozvy, snad aj vyskusate
Ja mam trochu na zahrade, ale niekedy mi posle jedna dobra vila z dolnakov velku krabicu. Takze tam uz asi rastie.