Ragú polievka s drožďovými haluškami

alena45 - fotkaAlena45, 26. marca 2018 20:59
Ďalšie recepty »

Ragú polievka s drožďovými haluškamiFoto: alena45

V jedálni nám varievali ragú polievku, bola vždy veľmi mútna, a skoro nikomu nechutila, ale ja som ju mala veľmi rada. V nej som prvýkrát jedla ružičkový kel a hneď mi zachutil. Vlastne si z nej pamätám len nejaké vnútornosti, ružičkový kel, hrášok a drožďové halušky. Od začiatku tohto roka som ju varila už trikrát a v nedeľu sa chystám znovu. Neviem sa jej dojesť, tie kvasnice asi obsahujú nejaké návykové látky, či čo.

30 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
100 g
150 g
150 g
2 ks
2 strúčiky
1 ks
1 ks
1 plátok
Drožďové halušky:
2 kocky (42 g)
1 - 2 ks
1 malý ks
podľa chuti
(alebo olej)

Postup prípravy

  1. 1

    Zoznam je dlhý ako sonet, ale kúpiť treba len pár vecí, všetko by ste mali mať doma, gazdinky. Z tohto množstva si uvaríme cca 3 - 4 litre polievky. Kuracie srdcia, žalúdky a krky premyjem a dám variť do hrnca, mierne osolím a okorením. Krky vlastne v tej ragú polievke neboli, ale keďže ich máme veľmi radi, tak som si ich tam pridala.

  2. 2

    Asi po hodine varenia vývaru z vnútorností sa pustím do prípravy polievky. Očistím zeleninu, pokrájam ju na kúsky, cibuľu a cesnak na drobno. Na masti spením cibuľku a cesnak, pridám všetku nakrájanú zeleninu, aj hrášok, posypem lyžicou múky a chvíľu pražím na cibuľke. Zalejem pár naberačkami z vývaru. Mierne osolím aj okorením. Súbežne varím vývar do zmäknutia vnútorností a zeleninovú polievku. Do vývaru doplním vodu, bude sa ešte chvíľu variť.

  3. 3

    Asi po pol hodine začnem pripravovať halušky. Na masti spením cibuľku, kto chce, môže aj 1-2 strúčiky cesnaku, pridám droždie a miešam do roztopenia a zružovenia droždia. Panvičku s droždím odložím, necháme trochu vychladnúť. Potom do nej rozklepnem vajíčko, ak sú malé, tak aj dve, osolím, okorením, pridám majoránku, a zahustím 2 lyžicami strúhanky a 1 lyžicou hladkej múky. Malo by vzniknúť cesto vhodné na halušky, ktoré môžete buď pretrieť cez haluškáreň alebo lyžičkou hádzať priamo do polievky.

  4. 4

    Keď sú vnútornosti uvarené, zlejem vývar do polievky, vnútornosti trochu upravím, najmä žalúdky, srdiečka zvyknem pokrájať na polovičky a krky rozdelím na 2 polovice. Mäso vložím do polievky a priamo do nej zavarím halušky. V dlani rozotriem majoránku a prisypem do už hotovej polievky. Počkám, kým halušky vyplávajú na povrch a máme hotovo !

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist