Ragú polievka s drožďovými haluškami
Foto: alena45
V jedálni nám varievali ragú polievku, bola vždy veľmi mútna, a skoro nikomu nechutila, ale ja som ju mala veľmi rada. V nej Zobraziť celý popisV jedálni nám varievali ragú polievku, bola vždy veľmi mútna, a skoro nikomu nechutila, ale ja som ju mala veľmi rada. V nej som prvýkrát jedla ružičkový kel a hneď mi zachutil. Vlastne si z nej pamätám len nejaké vnútornosti, ružičkový kel, hrášok a drožďové halušky. Od začiatku tohto roka som ju varila už trikrát a v nedeľu sa chystám znovu. Neviem sa jej dojesť, tie kvasnice asi obsahujú nejaké návykové látky, či čo.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 plátok |
|
|
|
|
|
Drožďové halušky: | |
2 kocky (42 g) |
|
1 - 2 ks |
|
1 malý ks |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(alebo olej) |
|
Postup
-
1
Zoznam je dlhý ako sonet, ale kúpiť treba len pár vecí, všetko by ste mali mať doma, gazdinky. Z tohto množstva si uvaríme cca 3 - 4 litre polievky. Kuracie srdcia, žalúdky a krky premyjem a dám variť do hrnca, mierne osolím a okorením. Krky vlastne v tej ragú polievke neboli, ale keďže ich máme veľmi radi, tak som si ich tam pridala.
- 2
Asi po hodine varenia vývaru z vnútorností sa pustím do prípravy polievky. Očistím zeleninu, pokrájam ju na kúsky, cibuľu a cesnak na drobno. Na masti spením cibuľku a cesnak, pridám všetku nakrájanú zeleninu, aj hrášok, posypem lyžicou múky a chvíľu pražím na cibuľke. Zalejem pár naberačkami z vývaru. Mierne osolím aj okorením. Súbežne varím vývar do zmäknutia vnútorností a zeleninovú polievku. Do vývaru doplním vodu, bude sa ešte chvíľu variť.
- 3
Asi po pol hodine začnem pripravovať halušky. Na masti spením cibuľku, kto chce, môže aj 1-2 strúčiky cesnaku, pridám droždie a miešam do roztopenia a zružovenia droždia. Panvičku s droždím odložím, necháme trochu vychladnúť. Potom do nej rozklepnem vajíčko, ak sú malé, tak aj dve, osolím, okorením, pridám majoránku, a zahustím 2 lyžicami strúhanky a 1 lyžicou hladkej múky. Malo by vzniknúť cesto vhodné na halušky, ktoré môžete buď pretrieť cez haluškáreň alebo lyžičkou hádzať priamo do polievky.
- 4
Keď sú vnútornosti uvarené, zlejem vývar do polievky, vnútornosti trochu upravím, najmä žalúdky, srdiečka zvyknem pokrájať na polovičky a krky rozdelím na 2 polovice. Mäso vložím do polievky a priamo do nej zavarím halušky. V dlani rozotriem majoránku a prisypem do už hotovej polievky. Počkám, kým halušky vyplávajú na povrch a máme hotovo !
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za prianie, pekné od Teba, že si prečítaš aj ten úvod.
no pochopila som to tak, že vlastne taký tanier nemáš, len podobný. Smajlíka si domysli.
ďakujem, Kukucka.