Losos Teriyaki
Losos Teriyaki

Losos Teriyaki

shanshi - fotkaShan´shi, 1. apríla 2018. Komerčný recept.
Losos Teriyaki
Foto: Shan´shi
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
4 PL
2 PL
2 plátky (cca 250 g, bez kože)
2 strúčiky
300 g (mrkva, kukurica, paprika...)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plátky lososa umyjeme a trochu vysušíme. Na panvicu dáme 1 PL wok oleja a dochrumkava usmažíme lososa na oboch stranách. Lososa zalejeme s Teriyaki omáčkou a necháme piecť na miernom ohni približne 2-3 minúty. Lososa dáme dole z panvice a udržiavame ho v teple.

  2. 2

    Strúčiky cesnaku ošúpeme a najemno nasekáme. Zeleninu nakrájame na kúsky a s cesnakom ju smažíme 5-8 minút. Ochutíme sójovou omáčkou a podávame s lososom.

  3. 3

    Shan'shi Tip: Jedlo môžeme podávať s ryžou. Kto má rád trochu pikantnejšie jedlo, môže si do Teriyaki omáčky pridať ½ lyžičky Sambal Oelek.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Pridaj komentár k receptu: