Losos Teriyaki
Foto: Shan´shi
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
2 plátky (cca 250 g, bez kože) |
|
2 strúčiky |
|
300 g (mrkva, kukurica, paprika...) |
|
Postup
-
1
Plátky lososa umyjeme a trochu vysušíme. Na panvicu dáme 1 PL wok oleja a dochrumkava usmažíme lososa na oboch stranách. Lososa zalejeme s Teriyaki omáčkou a necháme piecť na miernom ohni približne 2-3 minúty. Lososa dáme dole z panvice a udržiavame ho v teple.
- 2
Strúčiky cesnaku ošúpeme a najemno nasekáme. Zeleninu nakrájame na kúsky a s cesnakom ju smažíme 5-8 minút. Ochutíme sójovou omáčkou a podávame s lososom.
- 3
Shan'shi Tip: Jedlo môžeme podávať s ryžou. Kto má rád trochu pikantnejšie jedlo, môže si do Teriyaki omáčky pridať ½ lyžičky Sambal Oelek.
Tiež teriyaki:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu