Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou fotorecept
Foto: bystro
Nie som si celkom istý, ale myslím, že je to žlčníková diéta. Či nie?
porcií
príprava
na 95-200 °C
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
1 kg |
|
podla chutí |
|
podla chutí |
|
3 ks |
|
|
|
1 celá hlavka |
|
|
|
Na vývar: | |
|
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
5 ks |
|
1 KL |
|
5 ks |
|
0,5 l |
|
1 l |
|
|
Postup
-
1
Kolená rozrežeme a vyberieme kostí. Z kostí uvaríme vývar. Položíme na mäso cesnak.
-
2
A kapustu. Surové koleno osolíme, údené nie.
-
3
Zrolujeme a previažeme .
-
4
Do kameninovej nádoby pomalého hrnca uložíme na spodok cibuľu, krájanú na pol mesiace. Do stredu uložíme rolky mäsa a okolo neho ostatnú kapustu a zvyšok cesnaku. Zalejeme vývarom do polovice mäsa. Treba pamätať, že v pomalom hrnci nám kolena a kapusta pustia šťavu. Zapneme hrniec na Low (to je asi 95 °C) a 7 hodín.
-
5
Potom ak je kameninová nádoba bez plastových úchytov tak to dáme cele do rúry . Ak nie tak preložíme všetko do nádoby, ktorá môže isť do rúry. Zapečieme to pekné do červena asi tak na 40 minút. Podla typu rúry. A takáto nádhera ostane z kolien. Trochu necháme vychladnúť, aby sa to lepšie krájalo. Také je to mäkké a nebíčko v papuľke.
-
6
Mäso naložíme na tanier s trochou kapusty, chrenom, horčicou a feferónmi. A obed máme hotový, dovidenia diéta.
No toto?! by mě nenapadlo, chlebík by si si nedala...?! haha